Ege Postası
Geri

CHP'li Purçu soyağacı uygulamasını gündemine aldı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, gündemi meşgul eden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün e-devlet sistemi üzerinden alt ve üst soy sorgulama sistemindeki dikkat çeken hataları gündeme getirdi. Kendilerine çok sayıda vatandaştan şikâyet geldiğini vurgulayan Purçu en çok dikkat çeken şikâyetin 1800’lerin başında doğup günümüzde halen yaşıyor gösterilen vatandaşlar ile ilgili olduğunu belirterek “Bu insanlara oy kullandırıldığını düşünen vatandaşlarımız var. Konuyu gündemimize aldık yakından takip ediyoruz” dedi. CHP'li Purçu soyağacı uygulamasını gündemine aldı
CHP'li Purçu soyağacı uygulamasını gündemine aldı
Haberler / Politika
16 Şubat 2018 Cuma 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu önceki gün yeniden aktif hale getirilen alt ve üst soy sorgulama sistemiyle ilgili aksaklıkları gündeme taşıdı. Purçu, sistemin sık sık hata verdiğini ve çöktüğünü hatırlattı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün aktif hale getirdiği soy ağacı alt ve üst soy sorgulama sisteminde yeterli çalışmanın yapılmadığını ifade eden Purçu kendilerine birçok şikâyetin ulaştığını da dile getirdi.

“İYİ ÇALIŞILMAMIŞ BİR UYGULAMA”

Sorgulama sonucunda vatandaşların dedelerinin isimlerinin bile yanlış yazılığını iddia ettiklerini ifade eden Purçu “Site sık sık çöküyor. Ulaşım sorunu yaşanıyor. Bu da plansız düzensiz, alelacele yapılmış iyi çalışılmamış bir uygulama olduğunu gösteriyor. Sık sık hatalar ile ilgili şikâyetler alıyoruz. Bunların başında da soy ağaçlarının yanlış yazıldığı şikâyetleri ile bugün yaşaması mümkün olmayan aile fertlerinin sağ gösterilmesi geliyor” dedi.

“GÜNDEMDEN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN...”

Sistemin vatandaşın gündemini değiştirmek ve içinde bulunan siyasi politik gündemden uzaklaştırmak için gündeme getirildiğini ifade eden Purçu “Sistemi ve çalışmayı yapacaksanız düzgün yapın. Bilinçsiz bir toplum yaratmaya çalışıyorlar. Soy ağacı çalışmasında gündeme gelen yanlışlıklar da programın ayağının yere basmadığını ortaya koyuyor. Sonuç olarak vatandaşın ilgisini farklı noktalara çekip gündemden uzaklaştırarak bilinçsizleştirmeye çabalıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÖLÜLER DE OY KULLANMIŞ OLABİLİR İDDİASINI TAKİP EDECEĞİZ”

Referandum da yaşanan sonuç karmaşasına da dikkat çeken Purçu, son dönemde yapılan oylamalarda ‘ölü vatandaşlar adına oy kullandırıyorlar’ iddiasını soy ağacı sistemi üzerinden gündeme taşıyan vatandaşlar olduğunu vurguladı. Purçu “Yaşadığımız bir takım süreçler var. Referandumda. Oy meselesiyle ilgili vatandaş inanamıyor sonuca. Her şey olabilir. Bunu takip edeceğiz. Ölülere oy kullandırılıyor konusunda da şikâyetler geliyor. Bu devir öyle bir devir ki! Her şey olabileceğini gösteren bir devir ölüler de oy kullanabilir, oy sayısı da değişebilir. Her şey, tüm kurumlar ilgili kişilerin elinde. Teknolojik unsurlar var. Bilgisayar sisteminde CHP’nin oyu şu kadar, AKP’nin bu kadar denilince insanlar şaşırıyor. Bunların sistemde değiştirilmesi çok basit. Bu ihtimaller araştırılmalı. 8 Nisan Romanlar günü ile ilgili de çalışma yapacaklarını hatırlatan Purçu “CHP Türkiye’de ilk kez bir roman milletvekili çıkaran bir parti. Bu doğrultuda çalışmalarımız da hızla yürütüyoruz. 8 Nisan’da Roman vatandaşlarımız için sürpriz çalışmaları ortaya koyacağız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası