Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den Jak Eskinazi'ye destek: İzmir'in bir değeridir!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik açıklamalarından sonra tepkiler gelmeye devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Eskinazi'ye destek açıklaması geldi. CHP'li Yücel yaptığı açıklamada, "Jak Eskinazi, gerçek bir İzmir sevdalısıdır, İzmir'in bir değeridir... ENSAR ve TÜGVA ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınan zihniyet, ne yazık ki değerli bir iş insanına hakaret ederek, çağdaşlığın ve demokrasinin simgesi olan İzmir gibi bir kentte yer edineceklerini sanıyor... İzmir, AKP gerçeğini yıllardır görüyor, 22 yıldır bu çirkin zihniyete geçit vermiyor...İzmirliler 31 Mart'ta bu zihniyete bir kez daha dersini verecektir." dedi.
CHP'li Yücel'den Jak Eskinazi'ye destek: İzmir'in bir değeridir!
Haberler / Yerel Politika
29 Şubat 2024 Perşembe 16:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi’nin, yapay zekâ teknolojilerinin konuşulduğu Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda, yapay zekâ ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaları hakkında “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır." demişti.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Jak Eskinazi'nin Milli Eğitim Bakanlığını eleştiren sözlerine sert tepki gösterirken, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise Jak Eskinazi'ye destek çıkmıştı.

Eskinazi'ye bir destek de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi.

CHP'li Yücel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"ESKİNAZİ, İZMİR'İN BİR DEĞERİDİR"

"Jak Eskinazi, gerçek bir İzmir sevdalısıdır, İzmir'in bir değeridir. Yıllardır gerek üreterek ve istihdam yaratarak, gerek ihracat yaparak, gerek de sivil toplum ve odalarda çalışma yaparak İzmir’e değer katmış saygın bir iş insanıdır.

BİLİMİN ÖNEMİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Yapay zeka teknolojilerinin konuşulduğu bir programda, yapay zeka ve Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaları hakkında görüşlerini dile getirmiş, aklın, bilimin ve teknolojinin önemini ortaya koymuştur.

AKP'NİN KİRLİ ZİHNİYETİ HEDEF GÖSTERİRKEN...

Sayın Eskinazi'nin sözlerini başka mecralara çekmeye çalışan, AKP’nin kirli zihniyeti bir taraftan kin ve nefret diliyle Sayın @EskinaziJak ‘yi hedef gösterirken diğer yandan tarikatları savunma telaşına düşmüştür.

İZMİR AKP GERÇEĞİNİ YILLARDIR GÖRÜYOR

ENSAR ve TÜGVA ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınan zihniyet, ne yazık ki değerli bir iş insanına hakaret ederek, çağdaşlığın ve demokrasinin simgesi olan İzmir gibi bir kentte yer edineceklerini sanıyor... İzmir, AKP gerçeğini yıllardır görüyor, 22 yıldır bu çirkin zihniyete geçit vermiyor.

İZMİRLİLER BU ZİHNİYETE BİR KEZ DAHA DERS VERECEK

Çağdaşlığa, akla, bilime, demokrasiye ve Mustafa Kemal Atatürk’e sevdalı İzmir’liler 31 Mart'ta bu zihniyete bir kez daha dersini verecektir."

EDNAN ARSLAN: İZMİR'İN DEĞERİ!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da Eskinazi'ye sahip çıkarken, AK Partili siyasetçilere tepki gösterdi.

Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"İzmir’in değeri @EskinaziJak'nin, yapay zeka uygulamalarının gençlerimiz için daha erişilebilir olması gerektiğini ifade eden ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştiren açıklamalarının AKP'li siyasilerin canını sıkması doğal.

Bilim ve Teknolojiye sadece çıkar odaklı yaklaşan AKP'li siyasiler Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda üstüne düşen görevi anlayamazlar.

Ama üzülmesinler; Akıl, Bilim, Adalet ışığında yıllardır yol alan İzmir halkı, AKP'li siyasilere 31 Mart’ta bir kez daha anlatacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası