Ege Postası
Geri

CHP'li vekillerden asgari ücret tepkisi: Vatandaşı yoksulluğa mahkum ettiniz

CHP İzmir Milletvekilleri, asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesine tepki gösterirken, ayrıca 2024'te 1 kez zam yapılmasını ise eleştirdi.
CHP'li vekillerden asgari ücret tepkisi: Vatandaşı yoksulluğa mahkum ettiniz
Haberler / Politika
27 Aralık 2023 Çarşamba 21:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2024 itibariyle asgari ücretin yüzde 49 oranında artışla net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Açıklanan asgari ücret rakamı 2024 boyunca geçerli olacak. 

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise taleplerinin 18 bin lira olduğunu ve yılda iki kez zam istediklerini söyledi.

Öte yandan ekonomistler ise 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücretin birkaç ay içinde tekrar açlık sınırı altında kalacağını öngörüyor.

Yeni asgari ücrete siyasiler peş peşe tepki gösteriyor. CHP'nin İzmir Milletvekilleri de sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak tepkilerini ortaya koydu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel: Erdoğan ve AKP'nin emekçiye reva gördüğü, karın tokluğuna yaşam!

Açlık sınırından bin lira fazla, yoksulluk sınırının yarısından az... Asgari ücret değil, sefalet ücreti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: "Asgari ücret 17.002 lira oldu. Ne demiştik, bir kaç aya buhar olacak, yeniden açlık sınırının altında kalacak ücret işte budur. Merkez Bankası’nın tutma ihtimali olmayan enflasyon hedefiyle bile, tek zam yapılacağı da söylenmişken, bu tutar yıl sonunda reel olarak 10.882 liraya, yani bugünkünden bile daha az bir noktaya gelecek. Gerçekte ise çok daha düşük bir seviyeye geleceği ortada. Seçime kadar yalancı bahar yaratıp, seçimden sonra ne haliniz varsa görün denmesi anlamına gelen bu ücret, on milyonlarca emekçinin açlıkta buluşacağı bir Türkiye hayal edenlerin isteğidir. Modern köleliğe ve emeğin sömürüsüne dayanan bu düzeni CHP olarak reddediyoruz! CHP olarak asgari ücretle ilgili önerilerimizi ısrarla dile getirmeye, emekten ve emekçiden yana olmaya devam edeceğiz.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: #asgariücret 17.002 TL oldu. #TÜİK bu ülkede neden var? Asgari ücretliyi açlığa mahkum etmek için mi? Gerçek #ENFLASYON %100'ün üzerinde, TÜİK Enflasyonu %61,98 iken, Asgari ücrete %49 zam yapmak reva mı? Vatandaşı yoksulluğa mahkum ettiniz. Utanmazlar!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Yılda bir kez belirlenecek olan #asgariücret 17.002 TL olarak açıklandı. Beklentinin çok çok altındadır. 

2011 yılında 2 kez
2013 yılında 2 kez
2015 yılında 2 kez
2022 yılında 2 kez
2023 yılında 2 kez

Dünyanın en yüksek 5’inci enflasyonuna sahip ülkemizde asgari ücreti 1 kez belirlemek asgari ücretlinin lokmasından çalmaktır.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: #AsgariÜcret 17.002 TL  olarak belirlendi. 2024 yılında Cumhurbaşkanlığı sarayının günlük bütçesi 35 milyon lirayı bulurken, asgari ücretli vatandaş ev kirasını dahi ödeyemeyecek.

Asgari ücretin artışına sevinemeyen vatandaş, yine zamların altında ezilmeye devam edecek. Alım gücü artmadıkça paranın değeri de artmayacak. 

'Hiç bir vatandaşı enflasyona ezdirmeyen' olarak nitelediğiniz Cumhurbaşkanı, ülkenin tamamını enflasyona ezdirmeye devam ediyor. 

Ev kiralarının, aylık eğitim ve sağlık giderlerinin, mutfak masrafları ve faturaların asgari ücretten fazla olduğu bir ülkede refahtan bahsedilemez! 

Padişahın sarayda yaşamasıyla itibar olmaz, halkın insan gibi yaşamasıyla olur. 
Asgari değil, yaşanabilecek bir ücret istiyoruz!  Asgari ücret açlık sınırının altında kalamaz! #17Bin2

 

 

Yalçın Karatepe: Yılın ikinci yarısında yeniden bir ücret belirlenmesini sağlamalıyız

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası