Ege Postası
Geri

CHP'li vekillerden iktidara soru bombardımanı

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven,2015 bahar döneminden itibaren öğrencilerin tepkisine yol açan katlamalı harç sisteminin hangi amaçla geri getirildiğini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.CHP’li Mehmet Ali Susam ise, AKP iktidarının yaklaşan seçimler öncesinde Bağ-Kur’a prim borcu olanlara af çıktığı şeklinde bir algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Türkiye’de yaklaşık 250 çocukta bulunan Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalığını ve ilaçlarının kesilmesini TBMM gündemine taşıdı. BOMBARDIMANI
CHP'li vekillerden iktidara soru bombardımanı
Haberler / Politika
7 Şubat 2015 Cumartesi 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Katlamalı harç sisteminin öğrencilere ağır yük bindirdiğini, bunun sonucunun öğrencileri okul bırakmaya kadar götüreceğini belirten Güven, “Katlamalı harç sistemine göre bir dersi 3. kez veya daha fazla alan öğrenciler o ders için, üniversiteyi uzatan öğrencilerse her ders için katlamalı olarak katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyecekler"  dedi.

"Susam'dan prim affı eleştirisi"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Çıray: “Devletin gücü bu ilaca yetmiyor mu'- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ÜCRETİN GEREKÇESİ NEDİR'

Öğrenimine normal süresi içinde devam etmekte olup alt sınıflardan dersi olan ya da notlarını yükseltmek için ders almak isteyen  yüksekokul ya da üniversite öğrencilerinden de ders başına ücret alınmasının gerekçesinin ne olduğunu soran Güven, şu sorulara yanıt aradığını kaydetti: “Bu ücret neye göre belirlendi, 2014-2015 öğretim yılında öğrenim ücretini ödemediği için üniversite ya da yüksekokulda eğitim hakkını kaybeden öğrencilerin sayısı nedi? Öğrenim ücretini ödeyemeyecek durumda olan öğrenciler için yüksekokulu veya üniversiteyi bırakmak zorunda kalmamaları için ne tür önlemler alınmıştı? İkinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücreti ödedikleri halde 3 dersten fazlasına ders ücreti ödemelerinin gerekçesi nedir'”

TEPKİ GÖRÜNCE GERİ ADIM ATILIYOR
Güven'in Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soru önergesini verdikten  sonra Başbakan'ın da bahar döneminde başlayacak katlamalı harç sistemi ile ilgili sorunların çözülmesi için talimat verdiğini açıkladığını hatırlatan Güven, “ Soru önergelerimizin ve öğrencilerimizin tepkilerinin dikkate alındığını,  görüyoruz. Ancak doğru olan yönetmeliklerde yapılan değişikliklerin nasıl sonuçlanacağının hesaplanması ve uygulamalara öyle başlanması gerekir. Kimseye danışılmadan ve  sonucu değerlendirilmeden bir düzenleme yapılıyor, tepkiler olunca geri adım atılıyor.  Düzeltme olması için önergelerin ve tepkilerin gerekmesi eğer bir art niyet yoksa iktidarın 'ben yaptım oldu' zihniyetini ve ülkeyi iyi yönetecek bilgi ve donanımının olmadığını göstermektedir"diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası