Ege Postası
Geri

CHP'li vekillere soru: Kürtlere ne diyeceğiz'

CHP Ardahan İl Başkanlığı'nda, Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığında 6 milletvekilinin katılımı ile düzenlenen toplantıda parti üyesi emekli bankacı Naif Çoban'ın sözleri şaşırttı. İzmir'den Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı'nın da bulunduğu heyet, 'Kürtlere ne diyeceğiz' sorusu karşısında zor anlar yaşadı.
CHP'li vekillere soru: Kürtlere ne diyeceğiz'
Haberler / Politika
26 Ağustos 2013 Pazartesi 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ARDAHAN - Toplantıda Türkiye 'nin siyasi tablosunu değerlendiren parti üyesi Naif Çoban, "Biz Kürtlere ne söyleyip, oy isteyeceğiz'" diye sordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığındaki 6 milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem ve partililer tarafından karşılandı. İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Ören, partisi tarafından hazırlanan 17 maddelik 'Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi'ni okudu. Burada söz alan parti üyesi evli 3 çocuk babası emekli bankacı 50 yaşındaki Nafi Çoban CHP'nin Doğu ve Güneydoğu'da zayıf olduğunu belirterek şunları söyledi: " BDP milletvekilleri açık açık 'Kürdistan'ın dört parçasını verin' diyorlar. Bunlarla Kürt sorunu çözülmez. CHP Genel Başkanı'ndan en aşağıya kadar bizler hepimiz seçime gideceğiz. Ben de bir Kürt vatandaş olarak, yarın Kürtlerden oy isterken, ne söyleyip oy isteyeceği? Demokratikleşme, Güneydoğu paketlerini açıklıyoruz. Ama paketlerimiz bir işe yaramıyor. BDP 'Kürdistan'ın dört parçasını verin' derken, ne söylüyoru? Hayır kardeşim diyebiliyor muyu? Peki diyemiyorsak ne diyoru? Yani çok net bir tavır ortaya koyamıyoruz. Tabii ki bu 17 madde de lazım. Bunları her zaman konuşuyoruz. Ama bunlarla beraber Doğu ve Güneydoğu'da Kürtlerle ilgili CHP’nin net bir projesi olması gerekir. Bölgede bir milletvekilimiz var. Eskiden Kars’tan CHP 4-5 milletvekili çıkarıyordu. Kürtlerle iletişimi kaybettik. En çok iletişim isteyen parti biziz ama, en çok iletişimi kaybeden parti de biziz. Ya kendimizi anlatamıyoruz. Ya da elimiz taşın altında değil. Peki ne vereceğiz Kürt kardeşlerimize'" Partililerin konuşmalarının ardından toplantı sona erdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası