Ege Postası
Geri

CHP'nin çelenk törenine Aslanoğlu katılmadı

CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı dolayısıyla çelenk bırakma töreni düzenledi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın programına katıldığı gerekçesiyle törende yer almadı.
CHP'nin çelenk törenine Aslanoğlu katılmadı
Haberler / Yerel Politika
30 Ağustos 2023 Çarşamba 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yılı dolayısıyla çelenk bırakma töreni düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl yönetimi, ilçe örgütleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

“HAYALET DÜZENİ GERİ ÇEKECEĞİZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “30 Ağustos en büyük mirasımız. Anadolu’nun kuruluş mücadelesinin zaferle taçlandığı bir gündür. 30 Ağustos bir çığlıktır. Bir milletin emperyalizme karşı tüm dünyaya örnek olmuş bir isyanıdır. 30 Ağustos aynı zamanda bir başlangıçtır. Yeni bir devletin ve demokrasinin müjdecisidir. 101 yıl sonra bugün Kurtuluş Savaşının şehit ve gazilerinin hangi koşullarda bu mücadeleyi zaferle taçlandırıldığını unutmamamız gerekiyor. O dönemki ağır koşullar kadar olmasa da adalete ve barışa inanarak yaşamanın zor  olduğu günlerden geçiyoruz Bu zor koşullar bizim için engel değil, bir cesaret kaynağıdır. Geçmişten aldığımız ilhamla, bu hayaletler düzenini geri çekeceğiz. Bizim lügatımızda pes etmek, kaçmak yok. Bizim için başka bir vatan var. Nesiller isimler değişebilir, imkanlar değişebilir ama bu ruh asla değişmez. Ekin geliriz, ezilir un geliriz bir gider bin geliriz. Bu mücadelenin kemik taşı CHP’dir bu taş yerinden oynatılamaz. Onu korumak için varız. Yılmasan, usanmadan çalışmaya deva edeceğiz. Tıpkı 101 yıl önce atalarımızın taşıdığı ruh ve kararlılıkla” dedi. 

ASLANOĞLU KATILMADI 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Aydın programına katılım sağlaması sebebiyle törene katılmadı. Aslanoğlu adına CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen  konuşma yaptı. 
CHP’li Münir Sirhan Özen açıklamasında, “30 Ağustos 1922'de, Dumlupınar'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz tarihin akışını değiştiren destansı bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir lidere ve komutana sahip olmanın, ne büyük bir şans ve onur olduğunu, bugün çok daha iyi anlıyoruz. 30 Ağustos,Türk milletinin birlik beraberliğine kast edenlere o gün verilmiş tokat gibi bir cevap ve tarih boyunca toprağımıza göz dikeceklere ibretlik bir derstir. 30 Ağustos Zaferi,eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu ile birlikte tüm milletimizin azim ve kararlığının simgesidir.  Vatanı ve milleti için canını ortaya koyan bir liderin ve ona inanmış ordusunun yenilemeyeceğinin yakın tarihteki en büyük kanıtıdır. 9 Eylül 1922’ye kadar süren ulusal kurtuluş mücadelemizin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, Anadolu topraklarının bir parçası olan fedakarlık kültürünün milli ruha dönüşmesidir” ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası