Ege Postası
Geri

CHP'nin erken seçim programı hazır

Erken seçim olasılığını göz önünde bulunduran CHP, stratejisini ekonomik vaatler yerine ‘demokrasi, barış, hukuk devleti’ eksenine oturtacak.
CHP'nin erken seçim programı hazır
Haberler / Politika
11 Ağustos 2015 Salı 23:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 AK Parti ile koalisyona yönelik ön görüşmeler süresince erken seçim olasılığına da gözardı etmeyen CHP, seçim stratejisini gözden geçirdi. CHP, 7 Haziran’da öne çıkan ekonomik vaatler yerine ‘demokrasi, barış, hukuk devleti, dış politika, güvenlik’ eksenli bir bildirgeyle yola çıkmaya hazırlanıyor.
Bir yandan AK Parti ile 24 Temmuz’da başlayan ‘istikşafi’ koalisyon görüşmelerini sürdüren CHP, olası bir seçim kararıyla açığa düşmemek için de erken seçime yönelik çalışmalarını hızlandırdı. CHP’de 7 Haziran genel seçim sonuçlarının il bazında ayrıntılı bir analizi yapıldı. Geçen seçimlerdeki kampanya da seçim sonuçları dikkate alınarak tekrar masaya yatırıldı.
7 Haziran genel seçimlerinde asgari ücretin bin 500 TL’ye çıkarılması, emekliye iki maaş ikramiye verilmesi, mazot fiyatının düşürülmesi gibi ekonomik vaatleriyle seçmenin karşısına çıkan CHP’nin, genel seçimlerin ardından gelişen süreç nedeniyle seçim stratejisini ‘demokrasi, barış, hukuk devleti, dış politika, güvenlik’ eksenine oturtması bekleniyor. Öte yandan seçime gidilmesi durumunda kullanılacak bayrak, flama ve afişler için de ihale açılması amacıyla harekete geçildi.

ÖNSEÇİMİ AŞMA FORMÜLÜ
Bu arada tüzüğüne göre milletvekili adaylarının yüzde 85’ini önseçimle belirlemek zorunda olan CHP, kasım ayında bir erken seçime mevcut adaylarla gitmek için de yöntem arayışına girdi. Önseçim zorunluluğunu aşmak için başvurulabilecek yöntemler konusunda bir çalışma yapan CHP kurmayları, hazırladıkları raporu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.
Buna göre CHP, öncelikle YSK’den takvimin sıkışıklığı nedeniyle önseçim yapılamayacağına ilişkin bir karar çıkartmaya çalışacak. Ancak bunun mümkün olmaması durumunda da tüzüğe 7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan önseçim sonuçlarının ilk seçimde de geçerli olacağına ilişkin bir geçici madde eklenmesi için tek gündem maddesiyle tüzük kurultayını toplayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası