Ege Postası
Geri

CHP ve AK Parti'den kol kola 9 Eylül!

İzmir’de son iki yıl protestolar ve tartışmalar yaşanan 9 Eylül kutlamalarında bu kez siyasi fair-play yaşandı. CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 9 Eylül Kurtuluş Şenlikleri'nin tamamına katılma kararı alan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Zafer Yürüyüşü'nde kortejde CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’le birlikte kol kola yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada İzmir'in malları vurgusu yaptı, "Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz. Onların yok pahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz"dedi.
CHP ve AK Parti'den kol kola 9 Eylül!
Haberler / Yerel Politika
9 Eylül 2014 Salı 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir’in kurtuluşunun 92'inci yıl kutlamaları büyük coşkuyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve artık gelenekselleşen 9 Eylül Zafer Yürüyüşü, saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başladı. Binlerce İzmirlinin katılımıyla oluşan kortej, Anafartalar Caddesi’ni izleyerek Çankaya Katlı Otoparkı, İkiçeşmelik yokuşu, Atlas Oteli önünden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. 

Korteje Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Hülya Güven ve Oğuz Oyan, Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay,CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican,  DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe , partilerin il yöneticileri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

TOPRAK YÜRÜYÜŞTE YOKTU
Korteje katılmayan İzmir Valisi Mustafa Toprak kutlamalara Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle dahil oldu.Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Vali Toprak,Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Tören alanında göndere bayrak çekildi ve İzmir’in kurtuluş günü temsili olarak canlandırıldı.



ENGİN VE DELİCAN BİRLİKTE YÜRÜDÜ
İzmir’de son iki yıl protestolar ve tartışmalar yaşanan 9 Eylül kutlamalarında bu kez siyasi fair-play yaşandı. CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 9 Eylül Kurtuluş Şenlikleri'nin tamamına katılma kararı alan  AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, kortejde CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’le birlikte yürüdü. İkili ellerindeki Türk Bayrağı’nı salladı, vatandaşları selamladı. Delican ve Engin, tören alanındaki protokol tribününde de birlikte oturdu.İkilinin samimi bir şekilde sohbet etmesi dikkat çekti. Delican ve Engin, çelenk sunumu yapılırken de alanda yan yana durdu. Delican, protokol tribününde Kocaoğlu’yla tokalaştı ve kısa bir sohbet gerçekleştirdi.


NELER YAŞANMIŞTI
2012 yılında Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, vatandaşlar tarafından  protesto edilmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait arasında da yürüyüş esnasında tartışma yaşanmıştı.Geçtiğimiz yıl ise AK Parti, Dünya İzmirliler Günü olarak kutlarken alternatif etkinlik düzenlemişti.



İZMİR'İN MALLARI VURGUSU
Törende kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 
sözlerine, “ Kurtuluşun, kuruluşun, barışın, Özgürlüğün, doğuşun, dirilişin,Ve Cumhuriyet’in kenti İzmir,Bugün bambaşka bir sabaha uyandı.Kan ve gözyaşı imtihanından “yüz akı ve onurla” çıktığımız o unutulmaz günün 92. yılında…Bugün İzmir, Hasan Tahsin oldu.Asteğmen Besim, Yüzbaşı Şerafettin, Binbaşı Salih Bozok oldu.Bugün İzmir, Fahrettin ve Mürsel Paşa oldu;Fevzi Paşa oldu, İsmet Paşa oldu.Ve bugün İzmir, Mustafa Kemal oldu” diye başlladı, konuşmasının devamında İzmir’in malları vurgusu yaptı.


DEĞERLERİMİZE, MALIMIZA MÜLKÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ!
 Kocaoğlu, şunları söyledi; “ Bilmelisin ki, İzmir ve İzmirliler, gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda ilerliyor; kurmuş olduğun Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyor, savunuyor.Bilmelisin ki, İzmir ve İzmirliler, seni, en az senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyor.Biz İzmirliler, İzmir’i sevmeyi, “İzmir için daha çok çalışmak” olarak anlıyoruz.Samimiyetle, karşılıksız ve çıkar gözetmeden..Tarihimize saygı duyuyor ve geleceğe umutla bakıyoruz.Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz. Onların yok pahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz.Bize ağır bedeller ödenerek emanet edilmiş İzmir’i, gelecek kuşaklara, övünecekleri ve içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı;hem tarihi hem de ahlaki ve vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz.Çağdaş Türkiye’nin sembol ismi İzmir’imizle övünüyor ve kentimizin üstüne titriyoruz.İzmirli olmanın ve İzmir’de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını da iyi biliyoruz.Ve bu gerçeği herkesin çok iyi anlamasını; “İzmir duruşu”nun ne olduğunu,İzmirlilerin hassasiyetlerini, önceliklerini ve vazgeçilmezlerini  artık  çok iyi öğrenmelerini istiyoruz"



Alanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kutlama mesajları yuhalanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı büyük alkış aldı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası