Ege Postası
Geri

CHP'ye geçen Doğan'dan İlk açıklama: Yabancı olduğum bir parti değil

Eski Kalkınma Bakanı ve 25 ve 26’ncı dönem HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "CHP yabancı olduğum bir parti değil. CHP'nin çok önemli bir birikim olduğunu düşünüyorum. CHP 100 yıllık bir parti. Ortak yarar ve çıkarı doğru belirlemiş. Orada siyaset yapmak özellikle eşit yurttaşlık temelinde cumhuriyetin ortak birikim ve değerlerin bilincinde olan birisi olarak doğru olacağına inanıyorum.
CHP'ye geçen Doğan'dan İlk açıklama: Yabancı olduğum bir parti değil
Haberler / Politika
25 Haziran 2024 Salı 23:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Eski Kalkınma Bakanı ve 25 ve 26’ncı dönem HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın CHP'ye katıldı. Doğan'a özetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. 

CHP YABANCI OLDUĞUM BİR PARTİ DEĞİL 

CHP'ye geçiş sürecini anlatan Müslüm Doğan, "CHP yabancı olduğum bir parti değil.  CHP'nin çok önemli bir birikim olduğunu düşünüyorum. CHP 100 yıllık bir parti. Ortak yarar ve çıkarı doğru belirlemiş.  Orada siyaset yapmak  özellikle eşit yurttaşlık temelinde cumhuriyetin ortak birikim ve değerlerin bilincinde olan birisi olarak doğru olacağına inanıyorum.  CHP çok demokratik bir yapı.  İnsanların hak ve hukukunu korumak, onlarla ilgili her şeyi takip etmek  siyasetçinin görevi" diye konuştu.

TOPLUMSAL BARIŞ VURGUSU 

 CHP'den davet aldığına dikkat çeken Müslüm Doğan, "CHP'li arkadaşlarımız zaten sürekli olarak 'niye gelmiyorsun? Gelmen lazım'  diyerek davette buluyorlardı.  En sonunda karar verdik. Aslında  üç hafta önce gerçekleşecekti ama programda bazı değişiklikler oldu. Sayın Genel Başkanın programı vardı.  Şunu söylemek istiyorum,  ülkenin sorunlarını çözmede CHP  kurucu parti olarak  önemli bir misyon yüklenmeli diye düşünüyorum. Son seçimlerde de bunu gösterdi. Birinci parti konumuna geldim. Bunu güçlendirmek ve tamamen bir Türkiye partisine dönüştürmek. Ülkede toplumsal barışı inşa etmek, hukuku, hakkı yani bu anlamda  ciddi bir çalışma alanı diye değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

SİYASETTEN BEKLENTİM YOK

DEM Parti'den tepkilerin olduğunu da belirten Doğan, "Çok yakın arkadaşlarımdan geldi. Çok yakın  arkadaşlar da bizim duruşumuzu bildikleri için tepki gösterdi. O partinin kurucusu üyesiydim. Tepkileri normal değerlendiriyorum. Ama önemli olan ülkedeki toplumsal barışı yeniden inşa etmede görev alma meselesi esastır. Yoksa  başka bir anlamda beklentim falan yok benim siyasetten" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası