Ege Postası
Geri

CHP’de BİTEM’in başındaki isimden: 'Hazırız' mesajı, İzmir övgüsü!

CHP’de BİTEM (Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi ) biriminin başındaki isim olan, Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, 1 Kasım seçiminde kullanılan oyların hatasız şekilde sandık sonuçlarına yansıması için 300 bin kişiyle çalışacaklarını söyledi, “Hazırız” mesajı verdi. Aksünger, sandık sonuçlarının girilmesi üzerine 1 Kasım’ın provasını parti içinde yaptıklarını belirtirken, İzmir’in en başarılı il olduğunu söyledi. CHP’de BİTEM’in başındaki isimden
CHP’de BİTEM’in başındaki isimden: 'Hazırız' mesajı, İzmir övgüsü!
Haberler / Politika
26 Ekim 2015 Pazartesi 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Erdal Aksünger, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında seçim ve sandık güvenliği ile parti genel merkezinde oluşturulan seçim merkezine yönelik basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, İl Başkan Yardımcıları Bahattin Özdemir, Duygu Afacan ve Şirin Akgül de hazır bulundu.

672 BİN KİŞİ 1 KASIM LİSTELERİNDE YOK
Aksünger, 1 Kasım seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısında 308 bin artış olduğunu bu seçimlerde 557 bin seçmenin de ilk kez oy kullanacağını ifade etti. Aksünger, 7 Haziran listelerinde oy kullanma hakkına sahipken listede bulunmayan 422 bin kişinin 1 Kasım seçmen listelerinde yer aldığını,  buna karşılık, 7 Haziran’da listelerde yer alan 672 bin seçmenin bu kez listede yer almadığını söyledi. 7 Haziran’dan sonra ölüm sayısının 200 bin civarında olduğunu düşündüklerini söyleyen Aksünger,  470 bin civarında seçmenin listelerde neden yer almadığının açıklanması gerektiğini ifade etti. Okulların açılmasıyla birlikte 1 milyon 200 bin öğrencinin ikametgah hareketliliğinin yaşadığını söyledi. Aksünger toplamda 2 milyon üstünde seçmen hareketliliğinin yaşandığını ifade etti. 

ŞÜPHELERİM VAR
Seçmenin oyunun sandığa yansımasının yanı sıra seçim ve sandığın güvenliğinin öncelikli sorumluluk sahibin devlet olduğunun altını çizen Aksünger, şunları söyledi;

“Seçmeni devlet kendini ispat eden kişi olarak tanımlıyor. Seçmen kağıdının eline geçtiğini takip etmesi gerekende seçmen…Devlet vatandaşa sen bunu yapamazsan ceza keserim diyorsa orada demokrasiden ve seçmenin özgür iradesinden bahsetmek yanlışlık olur. Türkiye’de seçmen sandığa gitmezsen devletle aramda problem çıkar anlayışında…Seçmen sandığa gitmek için devletle arasındaki güven probleminden sandığa gitmeyip ceza ya da mimlemeyle karşı karşıya kalmak istemiyor. Türkiye’de seçmen kağıtlarını muhtarlar ulaştırıyor. Muhtarlar her yerde bunu objektif yapıyor m? ‘Git YSK’nın sitesinden bak bul kendini’ refleksi Türkiye’de yüzde 30 değil. ‘Ben şu sandıkta oy kullanmıştım gideyim adım çıkar’ diye düşünüyor ancak gittiğinde kendi göremeyince yapacak bir şey yok. Seçmen kağıtlarını muhtarlar ulaştırıyor.  Bir taraftan muhtarların Saray’da ağırlanması bir şeyleri akla getiriyor. Cumhurbaşkanlığı makamı icra makamı değil Cumhuru yöneten tarafsız kişinin anayasadaki tarafsızlık ilkesiyle götürmesi gerekiyor. Bu kadar çok muhtarlık toplantısı yapan Saray’ın arka planda ne yaptığını merak ediyorum.”



SEÇİME HAZIRIZ MESAJI
CHP’nin BİTEM birimin başındaki Aksünger, YSK’nın kullandığı SEÇSİS’in sisteminin benzerini kullandıklarını ifade etti. Aksünger, 1 Kasım seçiminde kullanılan oyların hatasız şekilde sandık sonuçlarına yansıması için 300 bin görevli ile çalışacaklarını söyledi. Aksünger,  YSK’dan daha önce verileri aldıklarını belirtirken, “ Ajanslar sandık birleştirmeli üzerinden alıyor biz sandık sandık alıyoruz. Genel Merkez’de 4 ayrı sistem var. 300 binin üzerinden insan görevli. Bu sayının içinde 40 bin kendi gönüllümüz var. 500 kişi eğitim görüyor bu konularda. 4 grup halinde 125 kişi çakılı çalışıyor. YSK’dan gelenler ayrı, ajanslardan gelen verileri ayrı izliyoruz. Seçim günü gece 12’ye kadar bitiriyoruz” dedi.

İZMİR ÖVGÜSÜ
Sandık sonuçlarının girilmesi üzerine 1 Kasım’ın provasını parti içinde yaptıklarını belirten Aksünger, “ Sandık sonuçlarının girilmesine yönelik yaptığımız testlerde İzmir en başarılı çıktı. Yüzde 99.7 başarı sağlandı. Diğer illerde İzmir’i örnek almalı. İlçelerde ciddiyet güzel. İzmir adaptasyonu sağlamış durumda” dedi.

AA AKP’NİN ŞİRKETİ GİBİ
Anadolu Ajansı’nın AK Parti’nin ajansı gibi çalıştığını öne süren Aksünger, “ Sandıklar açıklanmaya başladıktan kısa bir süre sonra Anadolu Ajansı yüzde 55 diyor AK Parti için… Devlet devlet olmaktan çıktı, kurumlar birilerinin şirketi gibi oldu. Anadolu Ajansı’nı çok ciddiye almamak lazım. Partilerin kendi alacağı sonuçlar güvenli” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası