Ege Postası
Geri

CHP’den Tunceli’ye çözüm süreci ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, çözüm süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Tunceli'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın başkanlığını yaptığı ve PM Üyesi Emel Yıldırım, Halit...
CHP’den Tunceli’ye çözüm süreci ziyareti
Haberler / Politika
9 Temmuz 2013 Salı 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, çözüm süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Tunceli'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın başkanlığını yaptığı ve PM Üyesi Emel Yıldırım, Halit Toraman, Hüseyin Yaşar, milletvekilleri Levent Gök, Ensar Öğüt, Namık Havutçu'dan oluşan heyet Tunceli'deki ilk görüşmesini il, ilçe örgütleri ve partililerle yaptı.

        CHP'li vekiller Kamer Genç ile Mehmet Hilal Kaplan'ın da katıldığı ve Grand Şaroğlu Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşan heyet başkanı Oğuz Oyan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        CHP olarak seçim barajının yüzde sıfır olmasını istediklerini belirten Oyan, "BDP'nin bu konuda araştırma önergesi vardı, baraj yüzde sıfır olsun, kalsın yönünde. Biz de CHP olarak bunu destekledik. Bir AKP'li bunu söyleyebilir m? Başbakan bunu söyleyebilir m? Bu çok ileri bir şey. Baraj olmasın. Aslında Taksim Gezi Parkı da bunu söylüyor. Şimdi Türkiye'deki bir çok kesim 'artık baraj bizim önümüzde yüzde bir bile olsa tıkaçtır' diyor." şeklinde konuştu.

        Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı, faili meçhuller çözülmeli, tutukluluk sürelerinin iki yıl aşmayacak şekilde düzenlenmeli diyen Oyan, "Türkiye tutuklu gazeteci bakımından dünya lideri, Çin'le yarışıyoruz. Tutuklu öğrenci sayısında dünya şampiyonuyuz. Böyle bir Tayyip Erdoğan Türkiyesi'nde yaşıyoruz. Bu Tayyip Erdoğan mı çözüm getirecek" diye konuştu.

        Tutuklu vekillere özgürlük isteyen Oyan, bunun hukuk, demokrasi ve AKP ayıbı olduğunu savundu. Oyan, CHP olarak diğer taleplerini şöyle sıraladı: "Cemevlerinin ibadethane sayılmasını istiyoruz. Boşaltılan köylere geri dönüşün derhal gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bunun için devletin bütün maddi imkanlarını seferber etmesini istiyoruz. Koruculuğun kaldırılmasını istiyoruz bu zaten programımızda var. Korucular mağdur edilmeden Türkiye'nin artık koruculuk sisteminden vazgeçmesini istiyoruz. Suriye Irak sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesini ve topraksız köylüye dağıtılmasını istiyoruz. O alanlar organik tarım için müsait alanlar. Türkiye açısından organik tarım açısından dünya pazarı olacak alanlar. Nevruz'un artık resmi bayram olarak kutlanması lazım. Bu kimsenin icazetine bırakılacak bir iş olmamalı. Diyarbakır Cezaevi demokrasi ve insan hakları müzesi olsun. Madımak Oteli utanç müzesi olsun."

        Kürt sorununun Türkiye sınırları içinde çözülmesi gerektiğini belirten Oyan, "Türkiye'yi Ortadoğu'da maceraya sokarak başka ülkenin içişlerine karışarak emperyalizmin taşeronluğunda bölge maceralarına sokacak politikalara CHP olarak karşıyız." ifadelerini kullandı.

        Oyan'ın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

        CHP heyeti, Tunceli'de kalacağı iki gün boyunca sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla çözüm süreci ve güncel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunacak. Görüşmeler sonucunda hazırlanacak olan rapor, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Parti Meclisi'ne sunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası