Ege Postası
Geri

CHP’li Ahmet Baran Yazgan hakkında cinsel taciz soruşturması başlatıldı

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan hakkında cinsel taciz soruşturması başlatıldı.
CHP’li Ahmet Baran Yazgan hakkında cinsel taciz soruşturması başlatıldı
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2026 Perşembe 20:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan hakkında yayılan görüntüler ve iddialar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cinsel taciz ve sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı suçlarından re’sen soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın, Yazgan’ın bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla darp edilmesi ve olay görüntülerinin gündeme gelmesinin ardından başlatıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, daha önce Edirne’de bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla darp edilmişti.

13 Ağustos 2026 günü saat 03.15 sıralarında meydana gelen olayda, apartman sakinlerinin kavga ihbarı üzerine polis ekipleri adrese sevk edilmişti.

Yazgan, olayın ardından darp edildiğini, telefonunun alındığını ve darp edildiği sırada görüntülerinin çekildiğini belirterek şikayetçi olmuştu.

Olayla bağlantılı Nuh D., Begüm Ş. ve T.A. isimli 3 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin cep telefonlarına soruşturma kapsamında el konulmuştu.

Şüpheliler, verdikleri ifadelerde kavganın Yazgan’ın bir kadına yönelik cinsel içerikli sözleri ve “birlikte olmak istediğini” söylemesi üzerine çıktığını öne sürmüştü.

Olay sırasında çekilen görüntüler de soruşturma dosyasına girmişti.

CHP GENEL MERKEZİ’NE ÇAĞRILMIŞTI

Olayın ardından CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı da sosyal medya hesabından açıklama yaparak Yazgan’ın CHP Genel Merkezi’ne çağrıldığını duyurmuştu.

Sarı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün bazı sosyal medya platformlarında görüntüleri yayımlanan Edirne Milletvekilimiz Ahmet Baran Yazgan, konunun tüm yönleriyle araştırılması için CHP Genel Merkezi’ne çağrılmıştır."

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntü içerikleri ve cinsel taciz iddialar nedeniyle başlatıldığı belirtildi.

CHP'den Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan açıklaması

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası