Ege Postası
Geri

CHP’li Güler, “Silivri’yi unutma ve unutturma!”

“Bizler seçimlerle ve yolsuzlukla çok yüklü bir gündeme gömülmüş durumdayız, ancak gerçekten demokratik bir Türkiye isteyen herkesin Silivri’yi unutmaması ve unutturmaması gerekiyor!”
CHP’li Güler, “Silivri’yi unutma ve unutturma!”
Haberler / Politika
7 Mart 2014 Cuma 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İzmir Milletvekilli ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Balyoz ve Ergenekon Davalarından hüküm giymiş olan Gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Doğu Perinçek ve Deniz Kuvvetlerinden Tümamiral Cem Gürdeniz’i Silivri Cezaevinde ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Güler, Silivri hapishanelerinin biran önce boşaltılası gerektiğini söyledi. Güler, “Yerel seçimlerle ve yolsuzlukla çok yüklü bir gündeme gömülmüş durumdayız, ancak gerçekten demokratik bir Türkiye isteyen herkesin Silivri’yi unutmaması ve unutturmaması gerekiyor. Biran önce bu davalardan yaşamları çalınmış olan yurtseverlerin tahliye edilmesi gerekiyor” dedi.

“Silivri vicdanları kanatıyor”
Güler, Ergenekon ve Balyoz Davalarından tutuklu bulunan yurtseverlerin üretilmiş suçlamalar zinciri nedeniyle Silivri’de tutulduğunu belirtti. Tuncay Özkan ile ilgili yürütülen özensiz yargılama sürecine değinen Güler, “Tuncay Özkan, Cumhuriyet mitinglerini düzenlediği için müebbet hapis cezası aldı. Bunun üzerine Susurluk Raporu’nu açıkladığı için cezasına 9 yıl eklendi. Sonra Yeşil devlet memurudur dediği için bir 6 yıl ve kişilerin kaydını tutuğu gerekçesiyle de 1 buçuk yıl üzerine cazalar eklendi. Özkan’ın Davası Ergenekon Örgütüne üyelikten açılmıştı. Dava sürdükçe savcı ve mahkeme heyeti tarafından giderek yöneticiliğe terfi ettirildi. Bu durumu bile bir suç isnadına çevirecek kadar özensiz bir yargılama sürecinden geçti. Ergenekon Örgütü diye bir örgütün olmadığı yargılama sonunda zaten ortaya çıktı. Sonuç olarak Özkan’ın deposunda bombalar, mühimmatlar bulunduğu iddia edildi.  Oysa şimdi mahkeme kararı ortada! Ruhsatlı tabancasından başka hiçbir ateşli silaha rastlanmadığı da belgelenmiş oldu. Gerçekten imal edilmiş bir suçlama karşısında hala Silivri Cezaevinde tutuluyor olması vicdanları kanatıyor” dedi.

 “Balyoz Davası denizciler davasıdır”
Balyoz Davasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Güler, Dünya’nın hiçbir yerinde ve tarihinde denizcilerin darbe yaptığının görülmediğini söyledi. Güler, “Buradan bütün Dünya’ya ilan edilmesi gereken şudur; Balyoz Davasında toplam 237 subay hüküm giymiş. Bunların 134’si denizci, 41’i havacı, 28’i karacı ve 24’ü jandarma subayı. Bu rakamlar şunu gösteriyor; ‘Türkiye’de Balyoz diye bir darbe girişimi olmuş ve bunu denizciler organize etmiş.’ Daha çarpıcı olan 134 denizciden 99’u muvazzaf subay yani görev başındaki subay. Bunu karşılık karacıların sadece biri muvazzaf subay. Bizler seçimlerle ve yolsuzlukla çok yüklü bir gündeme gömülmüş durumdayız, ancak gerçekten demokratik bir Türkiye isteyen herkesin Silivri’yi unutmaması ve unutturmaması gerekiyor. Biran önce bu davalardan yaşamları çalınmış olan herkesin tahliye edilmesi gerekiyor” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası