Twitter'da Başbakan'ı eleştirdi işinden oldu
Akşam Gazetesi editörü gazeteci, yazar Sibel Oral’ın işine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili attığı bir tweet gerekçe gösterilerek son verildi.
Akşam Gazetesi editörü gazeteci, yazar Sibel Oral’ın işine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili attığı bir tweet gerekçe gösterilerek son verildi. Uzun yıllar kültür - sanat alanında gazetecilik yapan Oral, Taraf Gazetesi’nde 2010 - 2014 yılları arasında kültür - sanat sayfalarının şefi olarak görev yapmıştı.
Akşam Gazetesi’nde, hafta sonu kültür eki Akşam Trend’in sorumlusu olarak görev yapan Oral, yaptığı yazılı açıklamada, “Tarafıma yapılan resmi olmayan açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili attığım tweet’in ‘üst yönetim’de rahatsızlık yarattığı, artık benimle çalışmak istemedikleri ve üst yönetimin kararıyla işime son verildiği söylenmiştir. Yaklaşık 12 yıldır çeşitli gazetelerde çalıştım, yazdım; twitter, facebook gibi sosyal medya kanallarında da kişisel görüşlerimi paylaştım” dedi. Oral açıklamasına şöyle devam etti: “Akşam Trend’i sıfırdan yarattım, üstelik bunu bir ekiple değil tek başıma yaptım, orada çalışan herkes bunu biliyor. Bu noktada herhangi bir “yetersizlik” ya da “deneme süresinde başarısızlık”tan söz edilmesi mümkün değil… Ben mesleğe yeni başlamış bir gazeteci değilim. Daha önce çalıştığım Taraf gazetesinin künyesinde Kültür Sanat Şefi idim. Ayrıca Yazı İşleri Müdürü olduğum Akşam Trend’in künyesinde de ismim var. İmzalamadığım iş akdimin feshinde “deneme süresi”ni bir sebep olarak göstermeleri yasaya aykırı.”
Oral’ın “yazmakta sakınca bulmadığım” dediği ve işten çıkarılmasına neden olan tweet şöyle: “Mavi Sakal’ın ‘Çektir Git’ diye bir şarkısı vardı. ‘Böyle adam olunmaz’ diyor ve ekliyordu, (çok afedersiniz) ‘Çektir git’ artık RTE.”
Oral yaptığı açıklamayı şu soruyu sorarak noktalıyor: “Bu ve buna benzeyen çok şey yazdım, çok fikri de RT ettim twitter’da. Buradaki ifadeye küfür ya da hakaret deniyorsa ben de sormak zorundayım; “Kız mıdır kadın mıdır bilemem”, “Ananı da al git” , “Cemevi cümbüş evidir”, “Güya namaz kıldılar”, “Biliyorsunuz Alevi”, “Sizi o tasmalarınızdan kurtardık” da hakaret ya da küfür değil midir'” (GAZETEPORT)