Ege Postası
Geri

CHP’li Kılıç’tan Tugay’a destek, AK Parti’ye ‘TÜGVA, Ensar tepkisi: Gözlerini İzmir’e diktiler

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerle seçimlere ilişkin yayınladığı videoda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’a destek verdi. Kılıç açıklamasında, “Gerici vakıflar gözlerini İzmir'e dikmiş durumdalar. Ancak İzmirli buna izin vermez. İsimlerini anmaktan bile hicap duyar. Kullandığı kamu kaynaklarının yanı sıra bin bir türlü ahlakımızla adı geçmiş bu yapılara İzmir'i temsil edecek değiliz. Biz tane ilçemizi dahi bu zihniyete teslim etmeye tahammülümüz yok” dedi.
CHP’li Kılıç’tan Tugay’a destek, AK Parti’ye ‘TÜGVA, Ensar tepkisi: Gözlerini İzmir’e diktiler
Haberler / Politika
20 Mart 2024 Çarşamba 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın, ‘İzmir’e Ensarları ve TÜGVA’ları sokmayacağız’ açıklamasının ardından hedefe konduğunu açıklayarak Tugay’a destek verdi.

CHP İzmir Milletvekili Kılıç açıklamasında, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Cemil Tugay, ‘İzmir'e ensarları ve TÜGVA’ları sokmayacağız’ dediği için hedefe kondu. Kullandığı kamu kaynaklarının yanı sıra bin bir türlü ahlakımızla adı geçmiş bu yapılara İzmir'i temsil edecek değiliz. Biz tane ilçemizi dahi bu zihniyete teslim etmeye tahammülümüz yok” dedi.

GÖZLERİNİ İZMİR’E DİKTİLER

 2019 seçimlerine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan başta TÜGVA ve Ensar olmak üzere dernek ve vakıflara ayrılan paranın 847 milyon liradan fazla olduğunu hatırlatan CHP’li Kılıç, “KYK yurtlarını Survivor'a çevirenler, cemaatle tarikatlara gelince beş yıldızlı hizmet vermek için milyonlarca liralık kaynak aktardı. 2019 seçimlerinin ardından gerici vakıflara aktarılan paralar buradan alındı ve tamamen vatandaşın ihtiyaçları için harcandı. Şimdi bu gerici vakıflar aynısını İzmir’te yapmak için alan arıyorlar. Gözlerini İzmir'e dikmiş durumdalar. Ancak İzmirli buna izin vermez. İsimlerini anmaktan bile hicap duyar. Ülkemizde milyonlarca lira para bu vakıfların yurtlarına aktarılırken bu ülkenin evlatları KYK yurtlarında kurtlu yemeklerle zehirlenip düşen asansörlerde maalesef yaşam savaşı verdi” diye konuştu.

31 MART MESAJI

31 Mart'ta halkın önünde iki tercih olacağını vurgulayan Kılıç, “Ya kamu kaynaklarını gerici vakıflara aktaranları seçecekler ya da kamu kaynaklarını bu ülkenin aydınlık geleceği için harcayanları... Biz kamunun kaynaklarını, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığına esenliğine, eğitimine harcayacağımızı bir kez daha ilan ediyorum. İzmir'e ensarları da TÜGVA'ları da sokmayacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası