Ege Postası
Geri

CHP’li Loğoğlu: Birbirini izlemeyen kim kaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın yaptığı ileri sürülen dinlemeler ile ilgili, “Birbirini izlemeyen kim kaldı dünyada.” değerlendirmesinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu,...
CHP’li Loğoğlu: Birbirini izlemeyen kim kaldı
Haberler / Politika
1 Temmuz 2013 Pazartesi 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın yaptığı ileri sürülen dinlemeler ile ilgili, “Birbirini izlemeyen kim kaldı dünyada.” değerlendirmesinde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM’da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. “TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değişmesi gündemde. Bununla birlikte EMASYA protokolünün yeniden bir yönetmelikle devreye girdiği konuşuluyor. Bununla alakalı görüşleriniz nedir'” sorusu üzerine Loğoğlu, “35. maddenin ilginç bir tarihçesi var. Bunun zamanında orijinal şekli ile son yazım şekli birbirinden çok farklı olmuş. Her halükarda mevcut yazım şekli de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne darbe yapma yetkisi vermiyor. CHP olarak her zaman darbelere karşıttık. Darbelere kaynak gösterilebilecek her türlü düzenlemeye de karşı olduğumuzu söyledik. Ancak bunu yaparken sadece 35.madde değil o bağlamdaki diğer tüm maddelerin de sağlıklı bir şekilde gözden geçirilerek TSK üzerinde demokratik yönetim imkanını hukukunu sağlayacak bir düzenlemeye gitmemiz lazım” diye konuştu. Hükümetin, Askeri Şura’da oturma düzenini değiştirmek gibi göstermelik adımlar attığını söyleyen Loğoğlu, “Askeri hizaya getiriyorum, şeklinde bir izlenim vermeye çalışıyorlar. Bu 35. madde çalışmalarının kapsamını gördükten sonra sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz. Şu anda TSK üzerinde demokratik yönetim ve kontrolü sağlayacak bir düzenlemeden yanayız.” ifadesini kullandı. EMASYA protokolünün bir şekilde geri getirilebileceğine dair işaretler aldıklarını dile getiren Loğoğlu, “Bunu Sayın Arınç’ın ağzından, başka yetkililerin ağzından askere başvurulabileceği konusunda işaretler almaktayız. Ayrıntılarını çok bilmiyorum. Şu anki düzen itibari ile askeri güçler, jandarma dahil, valilikten emir alıyorlar, kendi başlarına hareket edemiyorlar. Önemli olan hangi düzenleme değil. Mevcut düzenlemeler ile bu iktidarın Türkiye de olanlara karşı takındığı ve gösterdiği yaklaşımdır.” dedi.

LİCE’DEKİ OLAYLAR

“Diyarbakır Valiliği'nden Lice’deki olaylara ilişkin olarak başarılı uyuşturucu operasyonlarının önlenmeye çalışıldığına ilişkin açıklama geldi. Değerlendirmeniz nedir'” sorusuna karşılık Loğoğlu, “Lice’deki olaylara ilişkin yapılan iki karşıt değerlendirme var. Hükümet bu bir provokasyondur diyor. Türkiye’de olup bitenlere baktığımızda hükümetten duyulan ilk değerlendirme provokasyon oluyor. Ne kadar provokatör bir ülke haline gelmişiz. Bu doğru ise toplumun bu hale gelmesinin nedeni nedi? Olayların tam mahiyetini bilmiyorum. Hükümetin söylediğinde de doğruluk payı olabilir, vatandaşın söylediğinde de doğruluk payı olabilir. Öyle olsa bile vatandaşın üstüne ateş açıp onların ölümüne sebebiyet vermek gösterilecek tepki değildir. ” şeklinde konuştu.

BİRBİRİNİ İZLEMEYEN KİM KALDI DÜNYADA'”

Bir gazetecinin, “ABD’nin bazı ülkelerin büyükelçiliklerini dinlediğine dair haberler var.” şeklindeki sözleri üzerine Loğoğlu, “Birbirini izlemeyen kim kaldı bu dünyad? Yapılıyor, doğrudur anlamında söylemiyorum. Geçerli sebeplerin olduğunu da düşünmüyorum. Ulusal güvenliği herhangi bir ölçüde sağlamak için insanların hayatlarının içine girmek, onları dinlemek, kayıt altın almak benim anlayışıma aykırı.” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası