Ege Postası
Geri

CHP’li Loğoğolu: Ölümlerin sorumlularını kınıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Kahire’de Mursi taraftarlarına açılan ateş sonucunda meydana gelen ölüm olayları ile ilgili, “Mısır ordusu bunu yaptıysa Mısır ordusunu kınıyoruz eğer başkalarının...
CHP’li Loğoğolu: Ölümlerin sorumlularını kınıyoruz
Haberler / Politika
8 Temmuz 2013 Pazartesi 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Kahire’de Mursi taraftarlarına açılan ateş sonucunda meydana gelen ölüm olayları ile ilgili, “Mısır ordusu bunu yaptıysa Mısır ordusunu kınıyoruz eğer başkalarının bu işte sorumluluğu varsa onları da kınıyoruz.” dedi.

    Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır’daki olaylarla ilgili AK Parti’nin demokrasiye sahip çıkma noktasında en son söz sahibi olması gereken kurum olduğunu söyleyen Loğoğlu, “Önce kendi ülkende demokrasiye sahip çıkacaksın ondan sonra başka ülkelerde demokrasi savunuculuğu yapacaksın.” diye konuştu.

    Mısır’daki gerginliğin iç çatışmaya dönüşmemesi için herkesin kullandığı dile dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Loğoğlu, “Biz bu açıdan da AKP’nin tutumunu yanlış buluyoruz. AKP iktidarına düşen Mısır’ın iç işlerine karışmamaktır. Mursi’nin göreve iade edilip edilmeyeceği, hangi şartlar altında bunun olup olamayacağı AKP’nin işi değildir. AKP’nin Mısır’a gölge etmemesi gerekir. Suriye’nin iç işlerine karışan AKP politikasının komşu ülkeyi getirdiği noktayı hep birlikte görüyoruz.” dedi.

    AK Parti hükümetinin Mısır’daki olayları kullanarak Gezi Parkı olaylarını karalamaya çalıştığını ileri süren Loğoğlu, “Türk halkı ile Mısır halkı arasında bir etkileşim vardır. Bu etkileşim iki ülkenin meydanlarındaki özgürlükçü kitlelerin kalplerinin aynı hedefler doğrultusunda çarpmasıdır. Bu hedefler de özgürlük, eşitlik ve demokrasidir. Türkiye’deki eylemleri bastırmak için gerekirse askeri güçler dahi görev yapabilir diyen bir AKP hükümeti kimseye demokrasi dersi veremez. Darbe karşıtı söylemleri de çok inandırıcı olamaz.” ifadesini kullandı.

    MURSİ TARAFTARLARINA AÇILAN ATEŞ

    Loğoğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kahire’de Mursi taraftarlarına açılan ateş sonucunda meydana gelen ölüm olaylarının hatırlatılması üzerine Loğoğlu, “Görsel medyamızın bazı organları Mısır ordusu katliam yaptı olarak veriyor. Biz şiddet ve ölümlere sebebiyet veren her türlü olayın karşısındayız ve bunları kınıyoruz. Bu olayda da ölenlerin durumundan mesul olduğu ölçüde Mısır ordusunu da kınıyoruz ama olayların mahiyetini da tam olarak bilmiyoruz. O bakımdan şiddet kötüdür, şiddeti kınıyoruz. Mısır ordusu bunu yaptıysa Mısır ordusunu kınıyoruz eğer başkalarının bu işte sorumluluğu varsa onları da kınıyoruz.” cevabını verdi.

    MECLİS GENEL KURULU’NDA YAŞANAN GERGİNLİK

    Loğoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan gerginliklerin hatırlatılması üzerine ise, olayın utanç verici olduğunu ifade etti. Bu tür olayların TBMM çatısı altında yaşanmaması gerektiğini belirten Loğoğlu, “Burada haklı haksız tartışmasına girmek gereksiz. Herhalde iki tarafında bunda katkısı vardır. Ancak, önemli olan herkesin özellikle konuşmalar sırasında üslup ve içeriğe dikkat etmesidir.” şeklinde konuştu. CHP’nin darbecilerin taşeronu olarak değerlendirilmesinin ağır bir suçlama olduğunu kaydeden Loğoğlu, “Buna tepki göstermek CHP’nin hakkı.” dedi. Loğoğlu, bu olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası