Ege Postası
Geri

CHP’li Sertel’den duruşma sonrası ilk açıklama: Hukuk, Hotar’a ders verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Nükhet Hotar'ın, CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel'e açtığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Hakim davanın reddine karar verdi. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Atila Sertel, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim üyelerine zulüm eden, davayı hukuksuz yere açtırarak, hakimler üzerinde baskı oluşturmaya çalışarak ve insanların yargılanmasını sağlayan Nükhet Hotar’a hukuk bir ders verdi” dedi.
CHP’li Sertel’den duruşma sonrası ilk açıklama: Hukuk, Hotar’a ders verdi
Haberler / Güncel
26 Eylül 2023 Salı 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir önceki dönem Milletvekili Atila Sertel'in Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'a yönelik İnciraltı Mahallesi’ndeki 3 dönümlük arazinin satılması ile ilgili söylediği sözleri sebebiyle açılan davanın ilk duruşmasının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP önceki dönem İzmir Millletvekili Tacettin Bayır ve İGC Başkanı Dilek Gappi katılım sağladı.

CHP’li Atila Sertel açıklamasında, “Bugün bir hakaret davasına girdik. Ben Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Nükhet Hotar’a hakaret ettiğim gerekçesiyle hakim karşısına çıktım. Hakim davanın reddine karar verdi. Feriha Ferhan Şahinci isimli bir hanımefendi 3 bin metrekarelik bir araziyi kız yurdu yapılması kaydıyla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağışlamıştı fakat Feriha Ferhan Şahinci bir süre sonra vefat etti ve Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü bu araziyi satışa çıkardı. Burası kız yurdu yapılması kaydıyla bağışlanmıştı. Ben vekilliğim döneminde bu konuya itiraz etmiştim. Buna rağmen sattı. Satınca suç işlediğini söylemiştim. Mahkeme satışa ihtiyatlı tedbir kararı koydu. Bizim haklılığımız ortaya çıktı. Üniversite karara itiraz etti ancak mahkeme itiraz etti. Hakim beni dinledi. Ben kamu yararı olan bir yerin satışına karşı çıktığım için yargılandığımı söyledim. Hakim davanın reddine karar verdi” dedi.

“KAMU MALLARI PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ”

Hotar’ın yargı üzerinde baskı kurduğunu iddia eden Sertel, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim üyelerine zulüm eden, davayı hukuksuz yere açtırarak hakimler üzerinde baskı oluşturmaya çalışarak ve insanların yargılanmasını sağlayan Nükhet Hotar’a hukuk bir ders verdi. Biz vekilliğimiz sürece haram yemedik, harama el sürenlere karşı çıktık. Hep kamunun, halkın yanındayız. Kamu mallarının peşkeş çekilmesine hep karşı çıkacağız. Yargılanabiliriz, tutuklayabilirler de. Biz halkın yanındayız. 3 fezlekem de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’dan ötürüydü. Birini çözdük sıra ikisinde. Onlarla ilgili dava da görülecek. Ben asla hakaret etmedim. Bana da hakaret edilmesini istemem. Ben gerçekleri söyledim” ifadelerine yer verdi.

GAPPİ’DEN SİTEM

İGC Başkanı Dilek Gappi ise, “Bir süredir İzmir’de tuhaf bir olay yaşadık. Biz İzmir’de pırıl pırıl üniversitelere sahibiz. Nedense Dokuz Eylül Üniversitesi 3 yıldır kendisine yönelik hiçbir yayının hiçbir gazetede çıkmasını istemiyor. Buna dair de davalar açıyor ve Basın İlan Kurumu’na şikayet ediyor. Bu uygulamayı sadece Dokuz Eylül’de görüyoruz. Hak ve kamu yararı olan her yerde bir sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HOTAR BU GÜCÜ ANKARA’DAN MI ALIYOR?”

Üniversitelerin AK parti döneminde siyasallaştığına dikkat çeken CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Üniversitelerde siyasallaştırıldı. Bunu Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’da çok sık görüyoruz. Bir çok arkadaşımız mahkemelik. Bu gücü hanımefendi nereden buluyor? Ankara’dan mı, Cumhurbaşkanı’ndan mı alıyor? Bu mahkemeleri neden gereksiz yere oyalıyor? Yazık, yakışmıyor” dedi.

 

 

Sertel hakim karşısına çıktı: Ne karar çıktı?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası