Ege Postası
Geri

CHP’li Taşkın’dan Tüzük vurgusu: Eşitlik için kadın kolları kaldırılsın

CHP Karabağlar’da delegasyon bugün ilçe başkanı ve yönetimi seçmek için sandık başına gidiyor. Tüzük Kurultayı için önerilerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “Tüzük kurultayı sürecini iyi değerlendirelim. Ben 11 somut öneri içeren yazı yazdım. Orada kadın kollarının kaldırılmasını istedim. Kadın kolları oldukça partide eşitlik olduğuna inanmıyorum” dedi.
CHP’li Taşkın’dan Tüzük vurgusu: Eşitlik için kadın kolları kaldırılsın
Haberler / Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim tartışmalarının ardından hazırlanan kongre takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından başlayan değişim ilçe kongreleriyle devam ediyor. CHP Karabağlar’da delegasyon bugün ilçe başkanı ve yönetimi seçmek için sandık başına gidiyor. Kongreye CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP İzmir önceki dönem Milletvekilleri Tacettin Bayır, Bedri Serter, Musa Çam, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve CHP İzmir İl Yönetimi katılım sağladı.  

Karabağlar Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ve Karabağlar Belediyesi’nin desteğini alan Emel Tangobay yarışıyor. 

“SİYASİ REKABET MEŞRUDUR” 

Divan Başkanlığına seçilen CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “Kendi aramızda rekabet yaparız. Bizim partimizde siyasi rekabet meşrudur ve haktır. Siyasi rekabet varsa damarlarımızda hala kan aktığını gösterir. Bugün iktidarın ortağı olan siyasi partinin genel kurultayı 2 saat sürdü. Bizde bir ilçe kongresi gece yarılarına kadar sürer. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin dimdik ayakta olduğunu gösterir. Biz de siyasi rekabet haktır. Kongre bittiğinde buradan kol kola çıkmamız lazım. Bir parti ideolojisine ve değerlerine ne kadar bağlı olursa yoldaşlıkta o kadar kuvvetli olur. İdeoloji ve değerler aşıldığı zaman doğuştan getirdiğimiz kimliklerimizle oy vermeye başlıyoruz bu sakıncalı bir şey. Emeğe ve başarıya oy verirsek CHP’yi kimse tutamaz. Emeğe ve başarıya oy vermeye başladığımız anda önümüz açılacak. Çünkü toplumsal dinamikleri yakalayacağız” dedi. 

YÜKSEL’DEN TÜZÜK İÇİN ÖNERİ

Tüzük Kurultayına dikkat çeken CHP’li Taşkın, “Önümüzde tarihsel bir kırılma anı var. CHP’nin 100 yıl ayakta kalmasının 2 nedeni var. Birincisi; kuruluş değerlerinin güçlü olması. İkincisi; her önemli tarihsel dönemeçte döneme uygun adımlar atabilmesi. Ben yine böyle tarihsel bir kırılma anında olduğumuzu düşünüyorum. Böyle bir tarihsel kırılma anını tüzüğümüze yansıtmalıyız. Güçlü olduğumuzda başka türlü, zayıf olduğumuzda başka türlü oy vermeyelim. Tüzük kurultayı sürecini iyi değerlendirelim. Ben 11 somut öneri içeren yazı yazdım. Orada kadın kollarının kaldırılmasını istedim. Kadın kolları oldukça partide eşitlik olduğuna inanmıyorum. Bu benim görüşüm.  Biz bu yapısal reformları tartışamıyoruz. Kongreler bitince iki şeye odaklanacağız. Bunlar; tüzük kurultayını nasıl verimli değerlendirebiliriz ve İzmir’de 30+1 hedefini nasıl yapabiliriz. 30 ilçe belediyesini almaya yakınız. Kongre bitince bütün enerjimizi buraya vermemiz gerekiyor. 11 somut öneriden bir diğeri de 2+1 dönem koşulu. Vekillik ve diğer alanlar 2 dönem yapılmalı, istisnai durumlarda +1 dönem yapılabilir. Aktif üyelik sistemine geçelim de Genel Başkanlarımızı doğrudan aktif üyelerin belirlesin gibi öneriler sundum. Bu önerileri tüzük komisyonuna ileteceğim. Bizler de seçimler olduğu zaman heyecanlanan tüzük kurultayını unutan partiler olmayalım. 

Bizim divanımız bu çok adaylı kongremizin hızlı, tarafsızca, etkin ve güzel geçeceğine dair güvencesi var. Biz bu kongreyi partimize yakışır bir şekilde tarafsızca yöneteceğiz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası