Ege Postası
Geri

CHP’li Tekin’den 'değişim' mesajı: İsim değil yöntem değişmeli

CHP geçmiş dönem PM üyesi Umut Tekin, değişim tartışmalarına katıldı. Tekin açıklamasında, ‘’ Değişim isim değişikliği değil, mücadele yönteminin değişimidir. Siyasi bir partiysen tüzüğünle, vaatlerini, mücadele şeklini değiştirmen gerekir. Burada da örgütün ön plana çıkması gerekir. Örgütün kantarının ağırlığı olması lazım. Mücadele yönetimini değiştirirseniz Kurultay’da da değişimi gerçekleştirirsiniz’’ dedi.
CHP’li Tekin’den 'değişim' mesajı: İsim değil yöntem değişmeli
Haberler / Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP geçmiş dönem PM üyesi Umut Tekin, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu.

İTTİFAK ORTAKLARINA SİTEM

2023 Genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Umut Tekin, ‘’Seçim sonuçlarından sonra moral ve motivasyonum bozuk. İktidara çok inandık ve uzun yıllar boyunda bu seçime hazırlandık. Bu seçimin yüzde 48’le sonuçlanması bizim moralimizi bozdu. Bu durum hem kongrelere hem seçimlere yansıdı. Biz tüm partililer genel başkanımızın kurduğu doğru stratejiyle iktidara çok yaklaşmıştık. Masayı bir arada tutma ve genişletme mücadelesi yüzde 50+1 noktasında sonuç verseydi ittifak  ortakları genel başkanımıza teşekkür edecekti. Bu partilerin liderleri bizim listelerimizden seçildi, buna rağmen bizi inciten, yaralayan sözler sarf ettiler. Oy veren seçmeni de bu açıklamalarla üzdüler. CHP’li seçmenler, ‘biz bunlar için mi mücadele ettik’ diye kendilerini sorguluyorlar. Genel iktidarlar yerel seçimlerden geçer. Biz ilk turu yerelin çoğunu alarak başlattık. Yerel seçimlerde birlikte mücadele edersek, sonra genel seçimlerde iktidar olmamak için hiçbir sebep kalmıyor’’ dedi.

‘’SEÇİM YOKMUŞ GİBİ Mİ DAVRANACAĞIZ?’’

Yerel seçimlerin önemine değinen CHP’li Tekin, ‘’Genel seçim önemliydi, yerel önemli değil mi? Cumhur İttifakı seçim kazandı diye seçimlerden çekilecek miyiz? 100 yıldır bu parti seçimlerde mücadele etmedi mi? Daha nice yüz yıllar mücadele etmeyecek miyiz? Seçim yokmuş gibi davranmanın hiçbir lüzumu yok. Yerel seçimden sonra ekonominin gidişatı belli. Bu ekonominin düzelmeyeceğini görüyoruz. Seçmen güveneceği bir limana bakar. Birbirlerinin arkasından laf söyleyen değil, yönetebilen, doğru duran bir parti var mı diye bakar. Bunu göstermenin tam zamanı. Genel başkanımız bu ittifakı bir arada tutabilmek için ciddi bir yol aldı’’ diye konuştu.

‘’MÜCADELE YÖNETİMİ DEĞİŞMELİ ‘’

Tüzük değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Umut Tekin, ‘’ O dönem görev yapan başkan ve vekil arkadaşların sorumluluk alması gerekiyor. Değişim isim değişikliği değil, mücadele yönteminin değişimidir.  Siyasi bir partiysen tüzüğünle, vaatlerini, mücadele şeklini değiştirmen gerekir. Burada da örgütün ön plana çıkması gerekir. Örgütün kantarının ağırlığı olması lazım. Mücadele yönetimini değiştirirseniz Kurultay’da da değişimi gerçekleştirirsiniz. Bu değişimin de köklü olması gerekir. Üyeliğin, seçim yönteminin de tartışılması gerekir. Uzun yıllardır yönetimiz; bir kaç kişiyle oluşturulan komisyonun listeleri belirlemesiydi. Bunun yanlış olduğu anlaşıldı. Örgütlerin ön planda olmamasını sağlamanın yanlış olduğu anlaşıldı. Bu parti bir daha seçime girmeyecekmiş gibi bir algısının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu partinin kuruluşunda mücadele var’’ ifadelerine yer verdi.

‘GENEL MERKEZ ADAYIYIM’ SÖZLERİNE TEPKİ

Kongre sürecini değerlendiren CHP’li Tekin, ‘’Süreci başlatmak kongre takvimini başlatmak hikayeyi çözmez. İttifak partilerinin seçim sonrasındaki tutumu CHP’lileri üzdü. Bu sebeple kongre sürecinde motivasyonumuz düştü. Örgüt moral ve motivasyon olarak sıkıntıda. Partinin gerçek sorunu konuşulmamaya başladı. Kimi çıkıp değişim dedi. Diğer partilerde bizi suçlayıcı bir tavır aldı. Ön seçimse ön seçim olmalı. Bundan sonra adayın nasıl belirleneceğini şimdiden söylemek gerekir. Hangi yöntem doğruysa o uygulanmalı. Dünya değişiyor biz hala aynı yöntemleri konuşuyoruz. Ön seçim ve atama dışında yöntem yok mu? Tüm üyelere teknolojiyi kullanarak sorarsanız, kongre salonları dolar taşar. İl kongresinde 3 adayımız var. Tüzükte ne genel başkan adayı diye adaylaşma yöntemi yok. 618 delege gidip oyunu kullanacak, en çok oy alan birleştirici anlamına gelecek. Bu şekilde olmayacaksa biz neden delege seçtik? 16 Eylül’de uzun yıllardır siyaset yapan isimler delege oldular. 3 arkadaşımız adaylık çalışması yapıyor. Örgütün kantarına çıkacaklar. Bu kararı vermekte kolay değildir’’ diye konuştu.

‘BAŞKANLAR KAMU KAYNAKLARIYLA MÜDAHALE ETMESİN’

Belediye başkanlarının kongrelere müdahale ettiği iddiasına yanıt veren Tekin, ‘’Belediye başkanlarımızın hepsi CHP üyesi. Başkanlarımızın da oyu var. Oyu olan insan karışır, adayını söyler. Bun da bir zarar yok. Bizim karşı olduğumuz şu; belediyenin kaynaklarıyla karışması. Ben belediye başkanı olsam karışırım ama kamuyu buraya dahil etmem. Ben bugüne kadar hep taraf oldum. Belediye başkanının kamu kaynaklarını kullanarak müdahale etmesini doğru bulmam. Yerel yönetimin büyük önemi var ama karar benim, kimse karışamaz kısmı doğru değildir. İlçe örgütü ve belediye uyum içinde olmalı’’ dedi.

KONGRE ÇARŞAF OLMALI

Kongrenin çarşaf mı yoksa blok mu olacağına ilişkin tartışmalar devam ederken süreci değerlendiren Tekin, ‘’Örgütün tercihinin listelere yansımasını her zaman için isterim. Bunun için de listelerin çarşaf olması gerekiyor. Ben ilçelerde ziyaretleri sürdüren bir partiliyim. Deniz Başkanın istifa etmesi sonrası yerine Şenol Başkan’ın gelmesini örgütle konuştum. Atama il başkanlığı zordur. Seçildikten sonra iş doğru hale gelir.  Bundan sonraki basamakta örgütün adaylarında o listelerde yer almasıdır. Örgüt ne eylerse güzel eyler. Örgütün iradesi listelere tecelli edecektir’’ ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası