Ege Postası
Geri

CHP’li Vekillerden AKP’ye Vicdanlı Olun Çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, Birgül Ayman Güler, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Muharrem Işık, Namık Havutça, Celal Dinçer ve Ali Serindağ, İçişleri Komisyonu Başkanlığı’na hitaben kaleme aldıkları yazıda, Ergenekon Davasından tutuklu bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu için Hükümeti ve yetkilileri vicdanlı olmaya davet ettiler.
CHP’li Vekillerden AKP’ye Vicdanlı Olun Çağrısı!
Haberler / Politika
17 Ekim 2012 Çarşamba 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Üç yıldan bu yana Ergenekon Davasından tutuklu olan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu için İçişleri Komisyonu Üyesi CHP Milletvekilleri, yazdıkları metni  komisyonda okudular daha sonra da konunun gereğinin yapılması için İçişleri Komisyonu Başkanlığı’na verdiler.

İnsani Bir Talep!

CHP Milletvekillerinin İçişleri Komisyonu Başkanlığı’na yaptıkları yazılı başvuruda,  Ergenekon Davasından üç yıldan bu yana Silivri Cezaevinde ne ile suçlandığı belirsiz olarak kabul edilemez bir süreye tutuklu bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun, en büyük acılardan birini, oğlunu trafik kazasında yitirerek, evlat acısı yaşamış olduğu belirtildi.

Fatih Hilmioğlu’nun ailevi bir konuda insanı bir gereksinimden mahrum bırakıldığını belirten CHP Milletvekilleri, “Türkiye’nin değerli hekimlerinden ve Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Sayın Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na oğlunun cenaze töreni öncesi ve sonrasında evinde kalma, acısını ailesiyle ve yakınlarıyla paylaşma olanağı tanınmamıştır. Kendisi de ağır bir hastalıkla başetmeye çalışan sayın Hilmioğlu’na gösterilen bu tutumu kınıyor, hükümeti ve yetkilileri vicdanlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP Milletvekilleri, Komisyon Başkanlığına Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu için sundukları yazılı başvuru sonrası çalışmalarına, Büyükşehir Belediye Kanun Tasarısı görüşmeleri üzerinden devam ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası