Ege Postası
Geri

CHP’li Yücel’den Bakan Tekin’in karma eğitimi hedef alan açıklamasına tepki: Sinir uçlarıyla oynamayın!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz’ sözlerine CHP İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel sosyal medya hesabından çok sert tepki gösterdi. CHP’li Yücel, Bakan Tekin’e seslenerek ‘Siz kimsiniz ki Anayasa'nın verdiği laik ve çağdaş eğitim hakkından, kız çocuklarımızı mahrum bırakmaya yelteniyorsunuz? AKP iktidarı toplumun sinir uçlarıyla oynamaya derhal son vermelidir. Ne laik ve karma eğitimden, ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz!’ sözleriyle eleştirdi.
CHP’li Yücel’den Bakan Tekin’in karma eğitimi hedef alan açıklamasına tepki: Sinir uçlarıyla oynamayın!
Haberler / Politika
12 Temmuz 2023 Çarşamba 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in özel bir televizyon kanalında kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' gerekçesini öne sürdüğünü belirterek 'Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli' açıklaması tartışmalara yol açtı.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel Bakan Tekin’in açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

‘AÇIKÇA MEYDAN OKUNMAKTADIR’

Milli Eğitim Bakanı'nın, kız çocuklarının okula gitme oranını sözde arttırmak amacıyla "gerekirse kız okulları açabilmeliyiz" açıklamasının, karma eğitime son vermenin alt yapısını hazırlamaktan başka bir şey olmadığını söyleyen Yücel, ‘Bu açıklama ile laik eğitim sistemine ve Cumhuriyet değerlerine açıkça meydan okunmaktadır’ dedi.

‘ÖNCE ÇEDES, ŞİMDİ DE…’

AK Parti iktidarında, eğitim biliminin temel ilkelerinin  ihlal edildiğini, eğitimin en temel sorunlarını çözmek bir yana, bu sorunların yanlış eğitim politikaları ile daha da artırıldığını ifade eden Yücel, ‘Önce ÇEDES denilen ucube proje ile laik eğitim sistemine darbe vurmaya kalktınız. Şimdi de kız çocuklarının karma eğitim hakkına müdahale ediyorsunuz’ sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

‘SİZ KİMSİNİZ Kİ…’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i etiketleyen Deniz Yücel, ‘Siz kimsiniz ki Anayasa'nın verdiği laik ve çağdaş eğitim hakkından, kız çocuklarımızı mahrum bırakmaya yelteniyorsunuz?’ diye sordu.

‘TOPLUMUN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMAYA DERHAL SON VERİN’

Öte yandan AK Parti iktidarının toplumun sinir uçlarıyla oynamaya derhal son vermesi gerektiğini belirten Yücel,  ‘Ne laik ve karma eğitimden, ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz!’ söyleriyle tepki gösterdi.

CHP'li Yücel'in paylaşımı şu şekilde:

'Milli Eğitim Bakanının, kız çocuklarının okula gitme oranını sözde ( ! ) arttırmak amacıyla "gerekirse kız okulları açabilmeliyiz" açıklaması, karma eğitime son vermenin alt yapısını hazırlamaktan başka bir şey değildir. Bu açıklama ile #laik eğitim sistemine ve Cumhuriyet değerlerine açıkça meydan okunmaktadır.

AKP iktidarında, eğitim biliminin temel ilkeleri  ihlal edilmiş, eğitimin en temel sorunları çözülmek bir yana, bu sorunlar yanlış eğitim politikaları ile daha da artırılmıştır.

Önce #ÇEDES denilen ucube proje ile laik eğitim sistemine darbe vurmaya kalktınız. Şimdi de kız çocuklarının karma eğitim hakkına müdahale ediyorsunuz.

@Yusuf__Tekin
 siz kimsiniz ki Anayasa'nın verdiği laik ve çağdaş eğitim hakkından, kız çocuklarımızı mahrum bırakmaya yelteniyorsunuz? 

AKP iktidarı toplumun sinir uçlarıyla oynamaya derhal son vermelidir. Ne laik ve karma eğitimden, ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz!   
@tcmeb'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası