Ege Postası
Geri

CHP’li Yücel’den Nagehan Alçı’ya mülteci yanıtı: Evinizde misafir edebilirsiniz

Habertürk Yazarı Nagehan Alçı’nın “Suriyeli kardeşlerimiz ile büyük bir Türkiye'yiz. Burada hepsini zorla, otobüslere dolduracağız göndereceğiz gibi söylemler asla kabul edilemez” söylemlerine  CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yücel, dün Konak’ta denize giren mültecilerin videosunu paylaşarak “Mülteciler için yeterince misafirperverlik, yeterince komşuluk, yeterince fedakârlık yapıldı. Devletin bu konuda yetersiz kaldığını düşünüyorsanız evinize #Suriyeli ve #Afgan birer aile alıp misafir etmeye devam edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
CHP’li Yücel’den Nagehan Alçı’ya mülteci yanıtı: Evinizde misafir edebilirsiniz
Haberler / Politika
1 Temmuz 2023 Cumartesi 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, katıldığı bir programda, mültecilere yönelik  “Suriyeli kardeşlerimiz ile büyük bir Türkiye'yiz. Burada hepsini zorla, otobüslere dolduracağız göndereceğiz gibi söylemler asla kabul edilemez. Toplumda da bunun geniş bir karşılık bulduğu kanaatinde değilim. Bugün kendini Türk milliyetçisi olarak tanımlayanların tamamı böyle düşünüyor demek çokyanlış.Bu Ümit Özdağ'ın batıdan ithal milliyetçiliğinin hiçbir zaman karşılığı olmadı. Etnik temelli yabancı düşmanı göçmen karşıtı bir damar, çok güçlü bir damar değildi çok şükür" ifadelerini kullanmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel de sosyal medya hesabında, Konak’tan denize giren nmültecilerin görüntülerini paylaşarak Nagehan Alçıya yanıt verdi. Yücel, “Anadolu, ne Suriyelilerin, ne Afganların, ne Pakistanlılarındır. Burası bin yıldır bizimdir ve ebediyen bizim olmaya devam edecektir. Sizin gibilere rağmen…” dedi.

Yücel’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde;

Bir zamanlar Fetö’yü ne kadar çok sevdiğinizi, methiyelerinizi, övgülerinizi unutmuş değiliz Nagehan  Alçı   O yüzden şimdi de Suriyeli ve Afgan sever olduğunuza şaşırmıyoruz. Türkiye aleyhinde ne kadar unsur varsa sizin sevebileceğinizi biliyoruz.

Devletin net rakamlarını bir türlü açıklayamadığı, ancak sayısı 10 milyondan fazla olduğu tahmin edilen mülteciler için yeterince misafirperverlik, yeterince komşuluk, yeterince fedakârlık yapıldı. Devletin bu konuda yetersiz kaldığını düşünüyorsanız evinize #Suriyeli ve #Afgan birer aile alıp misafir etmeye devam edebilirsiniz.

Biz sokaklarda birbirine palalarla, satırlarla, silahlarla saldıran bir kitleyle birlikte yaşamak istemiyoruz.

Gitmeliler Nagehan Alçı  gitmeliler. Bayramda gidenlere kapılar kapatılmalı. Kalanların gönüllü olarak geri gönderilmesi,  gönüllü gitmiyorlarsa zorla gönderilmesi gerekli.

#İzmir'de doğmuş, büyümüş, yetişmiş biri olarak bugün, Konak ’taki görüntüleri izleyip görüntülerden rahatsız olmayan bir İzmirli olduğunu düşünmüyorum. İzmir’de kimse memnun değil, AKP’ye oy vermiş seçmen dâhil.

Sığınmacı adı altında istilanın, ülkemizin demografik yapısını değiştirmesine, kültürel değerlerimizle mücadele etmeye  başlamasına müsamaha gösteremeyiz.

Uluslar; tarihi, dili, kültürü ve gelecek hedefleri ile birlikte bir bütündür. O değerleri, birikimleri, kazanımları yok etmeye dönük her adımın karşısında olmak, yurdunu korumak ırkçılık değil yurtseverliktir.

Anadolu, ne Suriyelilerin, ne Afganların, ne Pakistanlılarındır. Burası bin yıldır bizimdir ve ebediyen bizim olmaya devam edecektir. Sizin gibilere rağmen…

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası