Ege Postası
Geri

CHP’li meclis üyesi AK Partili başkanı önce şikayet etti şimdi de...

Geçtiğimiz ay Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu hakkında İçişleri Bakanlığı’na iletilmek üzere Kaymakamlığa iki ayrı şikayet dilekçesi veren CHP’li meclis üyesi Mustafa Öztürk yargı yoluna gitmeye hazırlanıyor. CHP’li meclis üyesi AK Partili başkanı şikayet etti
CHP’li meclis üyesi AK Partili başkanı önce şikayet etti şimdi de...
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Ekim 2015 Pazartesi 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Partili Bülent Soylu’nun belediye başkanlığı koltuğunda oturduğu ancak mecliste CHP’nin çoğunlukta olduğu Menderes’te meclis toplantılarına yönelik yaşanan tartışmalar durulmuyor. Kimi zaman CHP’nin meclisi terk ettiği veya gelmediği Menderes’te , Başkan Soylu tarafından alınmak istenen kararlar tartışma konusu oluyor.

YARGIYA GİDİYOR
Geçtiğimiz ay Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu hakkında İçişleri Bakanlığı’na iletilmek üzere Kaymakamlığa iki ayrı şikayet dilekçesi veren CHP’li meclis üyesi Mustafa Öztürk yargı yoluna gitmeye hazırlanıyor.

ÖNERGEYİ GÜNDEME ALMADI
Eylül ayı meclis toplantısında CHP Grubu’nun vermek istediği önergeyi Belediye Başkanı Soylu’nun gündeme almamasının yetki ve görev sınırlarını aşarak yasaya aykırı hareket olduğunu öne süren Öztürk, dilekçesinde Soylu hakkında soruşturma izni verilmesi için gereğinin yapılmasını talep etmişti.

BORÇLANMA İSYANI
Öztürk Eylül ayının 15’inde yapılan meclis toplantısında oy çokluğuyla Otuz dokuz milyon beşyüz otuz bin TL tutarında borçlanma kararı alınan toplantının süre bakımından 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Meclis Çalışma Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerine aykırı olduğunu belirterek bir şikayet dilekçesi daha yazmıştı.

YARGIYA TAŞIYOR
Öztürk, Kaymakamlığa yapmış olduğu şikayeti idari yargıya taşıma kararı aldı. İşlemlerini tamamlayan Öztürk, İdari Bölge Mahkemesine başvuracağını açıkladı.


VİCDANEN RAHAT DEĞİLİM
Öztürk meclis toplantısında yaşananlar, şikayet dilekçeleri ve  konuyu yargıya taşıma hamlesiyle ilgili şunları söyledi;

 “ Eylül ayının 7’sinde Meclis Grubumuz adına  3 önerge  vermiştik. Ancak ilk önergemizin gündeme alınmasını Belediye Başkanı Bülent Soylu meclisimizde oylamaya sunmamıştır. Meclis oylamasına sunulması gerekirken Belediye Başkanı Bülent Soylu yasayı ve hukuku hiçe sayarak "Bu önergeyi kabul etmiyorum" demiştir. Belediye Başkanı Bülent Soylu bu davranışı ile yetki ve görev sınırlarını aşarak yasaya ve hukuka aykırı hareket etmiştir. Bu sebeple tarafımızdan Menderes Kaymakamlığı’na şikayet yoluna gittim. Ayrıca, aynı ayın 15’indeki toplantı sözde şekilde yapılmıştır.  Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya, tarafımdan bu toplantının süre bakımından 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Meclis Çalışma Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerine aykırı olmasından dolayı bu toplantıyı sonlandırmamız gerektiği belirtmiş ise de toplantı Meclis Başkanı Bülent Soylu’nun ısrarıyla devam etmiştir. Ancak yasaya ve hukuka aykırı ve bu sebeple de yok hükmünde olan bu toplantıda son derece önemli bir konu olan Belediyemizin 39.530.000.- TL. (Otuz dokuz milyon beşyüz otuz bin TL) tutarında borçlanma kararı alınmıştır ki bu miktar 2014 yılının gerçekleşmiş bütçesinin üçte ikisi tutarındadır. Bütçe kontrolünü elinden kaçıran Belediye Başkanı Bülent Soylu çareyi borçlanmakta bulmuştur. Yasa gereği Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi zorunlu olan bu konunun komisyona havale edilmesini talep etmeme rağmen oylanarak oy çokluğu ile bu borçlanma kararı alınmıştır.  Yasaya ve hukuka aykırılıklar karşısında ve Belediyemizin son derece ciddi bir miktarda borçlanması karşısında vicdanen rahat olmadığımdan dolayı Kaymakamlık Makamı’na yapmış olduğum şikayetimi idari yargıya taşıyacağım. Ayrıca dava sürecini başlatmış olduğumdan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekilliği görevimden ayrılmayı uygun gördüm” 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası