Ege Postası
Geri

CHP’li vekil Çam’dan Beyaz Toros eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitingindeki konuşmasında söylediği "AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerini sert dille eleştirdi. Çam, "Bunun adı korku siyasetidir, bu bir tükenmişliktir" dedi.
CHP’li vekil Çam’dan Beyaz Toros eleştirisi
Haberler / Politika
21 Ekim 2015 Çarşamba 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bu söylemin iktidar için açık bir tehdit olduğunu belirten Çam, “Senin ima ettiğin faili meçhul cinayetlerin simge aracı Beyaz Toroslar, Reyhanlı’da da, Gezi’de de, Suruç’ta da, Ankara’da da kılık değiştirerek zaten vardı. Bu sözler apaçık JİTEM, kontr-gerilla ve özel harp dairesine görev emri vermektir. Bu büyük bir suçtur. Bu ülkenin başbakanıyım diye kürsüye çıkıp bu tehditlerle mi oy topluyorsun artık, bu kadar mı düştü? Bunun adı ne siyaset, ne demokrasi ne de insanlıktır. Bu düpedüz şantajdır. ‘Yeni Türkiye’ diyenlerin kafası çağ dışı” dedi.

“AKP, ARTIK TEHDİT VAAT EDİYOR”

Çam, ağır eleştirisinde şunları söyledi: “Bu ülkeyi son üç ayda 700 canı alarak 90’lı yılların karanlık günlerine götüren sizlersiniz. Bunu bu cümlelerinizle açıkça dile getirdiniz. Demek ki bu beyaz Toroslar sizin bünyenizde besleniyor ve siz düğmeye basınca onlar da tetiğe basacaklar. Dün beyaz Torosla kaçırıp öldürüyordunuz, bugün öldürmekle yetinmeyip cesetleri yerde sürüklüyorsunuz. Daha Ankara’da hayatını kaybeden 102 canın acısı yüreğimizi dağlarken sen kalkmış beyaz Torosla tehdit edip oy istiyorsun. Bunun adı korku siyasetidir, bu bir tükenmişliktir. Bu halk bu tarihi de unutmayacak. 1 Kasım’a sayılı günler kala daha nelerinizi itiraf edeceksiniz merak ediyorum. Halk da merak ediyor. Eskiden istihdam, kalkınma, gelişmişlik gibi sizinle bağdaşmayan kelimeleri vaat ederdiniz şimdi korkutma siyasetine soyunup beyaz Toroslarla tehdit vaat ediyorsunuz. Biz yurttaş olarak bunları söyleyen bir başbakan ve ekibi tarafından yönetilmekten utanç duyuyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış sizin de tüm ampulleriniz teker teker sönüyor. Artık içinizde tutamıyorsunuz. 1 Kasım’da da halk sizi o makamlarda tutmayacak.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası