Ege Postası
Geri

CHP’li vekilden değişim bildirisi.... Çareler kurultayı olmalıdır!

'Değişim' isteyen parti içi muhalefetin yanında taraf olan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, genel merkezden yana tavır koyan CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile danışma kurulunda yaşadığı gerginliğin ardından 20 Temmuz’da yayınladığı "Değişim İçin İlkeler" başlıklı bildirisini sosyal medya hesabından yeniden yayımladı. CHP’li vekilden değişim bildirisi
CHP’li vekilden değişim bildirisi.... Çareler kurultayı olmalıdır!
Haberler / Politika
3 Ağustos 2018 Cuma 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP’de genel başkan seçimli olağanüstü kurultay toplanmasında toplanan 630 imza genel merkez yöneticilerine teslim edildi. Değişim isteyen parti içi muhalefet imza toplama aşamasını tamamlarken, İzmir’de bazı ilçe ve belediye başkanları genel merkezden yana tavır koydu. Bu durum değişim isteyen muhalifler ile başkanları danışma kurullarında da karşı karşıya getirdi.

CHP Karşıyaka Danışma Kurulu’nda genel merkezden yana tavır koyan CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile karşı karşıya gelen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi 20 Temmuz’da yayınladığı ‘CHP’de Değişim İçin İlkeler’ başlıklı bildirisini yeniden yayınlama gereği duydu.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇARELER KURULTAYI OLMALI

Değişim isteyen muhaliflerin yanında saf tutan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yayınladığı 6 maddelik mesajında şu görüşleri yineledi:

“Olası kurultay kişiler veya onların şahsi ikballeri değil ÇARELER Kurultayı olmalıdır. Süresi en az 10-15 gün olmalıdır. “Yerel seçim adaylarını kim seçsin” kurultayı değildir. Genel seçim sonrası kırgınlıkların olduğu ortamda birlik ve bütünlüğü sağlamalıdır.

Kurultay Delegesi olarak hiçbir makam mevki ve pazarlığın, kişisel hırsın parçası olmadan aşağıdaki ilkeleri hayata geçirecek anlayışa oyumu vereceğimi milletimize arz ederim. Maddelere istisnasız önseçim, delege sisteminde revizyona gidilmesi, belediyeler üzerinden siyaset dizaynına son verilmesini ekliyorum. Değişimden anladığım bu ilkelerdir.”

ÇELEBİ’NİN BİLDİRİSİ İSE ŞÖYLE:

CHP’li vekil Çelebi’nin bildirisinde ise şu ifadeler yer aldı:

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası