Ege Postası
Geri

CHP’nin bakanlarla ‘normalleşme’ görüşmeleri Nazlıaka ve Göktaş buluşmasıyla sürecek

Kadınların soyadı özgürlüğünü elinden alan düzenleme ve tarikatlarla yapılan protokoller konuşulacak.
CHP’nin bakanlarla ‘normalleşme’ görüşmeleri Nazlıaka ve Göktaş buluşmasıyla sürecek
Haberler / Politika
21 Temmuz 2024 Pazar 09:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet'in haberine göre, Yerel seçim sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ederek başlattığı siyasette normalleşme süreci, CHP’nin “gölge kabinesi”nden isimlerin bakanlarla yaptığı görüşmelerle devam ediyor.

Bu kapsamda “gölge kabine”nin Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yarın bir araya gelecek. Görüşme Meclis’teki nöbetçi bakan odasında yapılacak. 

İLK KONU: ŞİDDET 

Gündeme getireceği konulara ilişkin bilgi veren Nazlıaka, “Öncelikli başlığım ülkenin en can yakıcı sorunlarından birisi olan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri olacak. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kadın cinayetlerine yönelik bir veri açıkladı ancak bu veri gerçeği yansıtmıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verileriyle uzaktan yakından alakası yok. Göktaş’a gerçek verilere ulaşma konusundaki zafiyetten bahsedeceğim” ifadelerini kullandı.

SOYADI DAYATMASI

Nazlıaka sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca şüpheli ölüm adı altında kadın cinayetlerinin gizlenmesine göz yumulmamasını isteyeceğim. KADES uygulamasını, elektronik kelepçenin yetersizliğini, Şiddet Araştırma Komisyonu’nu, eşitlik ilkesini yok sayan 9. yargı paketindeki soyadı dayatmasını, budanmaya çalışılan 6284 sayılı Kanun’u, sil baştan yazılmak istenen Medeni Kanun’u konuşacağım.” Şehit ve gazi yakınları arasında yapılan ayrımcı uygulamaların da önemli bir gündem maddesi olacağını aktaran Aylin Nazlıaka, “STK diye tarifledikleri tarikatlarla imzalanan protokoller hakkında kendilerinden geniş kapsamlı bilgi de talep edeceğim” bilgisini paylaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası