Ege Postası
Geri

CHP’ye göre ‘dağ fare doğurdu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, dün açıklanan ‘2023 Eğitim Vizyonu’ ile ilgili “Adına ‘vizyon belgesi’ dedikleri belge, AK Parti’nin 16 yılda yapamadıklarının itirafıdır. Ziya Selçuk, açıkladığı belge ile kendisinden önce altı Milli Eğitim bakanının yapmadıklarının altını çizmiştir” dedi.
CHP’ye göre ‘dağ fare doğurdu’
Haberler / Politika
25 Ekim 2018 Perşembe 04:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP’de eğitim politikalarından sorumlu olan Kaya, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı ‘2023 Vizyon Belgesi’ni değerlendiren Kaya, hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, şunları söyledi: ”Dağ fare doğurdu. Türkiye’nin Milli Eğitim bakanı eğitimle ilgili vizyon belgesini bir siyasi parti genel başkanının huzurunda açıklaması gerçekten milli eğitim politikasının hangi noktalara geldiğini bir kez daha gösteriyor.”

Milli Eğitim bakanının sözleşmeli, ücretli ve kadrolu öğretmen ayrımının devam edeceğini ilan ettiğini savunan Kaya, Bakan Selçuk’un sözleşmeli öğretmenlerin 4+2 yıldan 3+1 yıla getirilerek, ücretli öğretmenlerin de ücretlerinin yükseltilerek sorunun çözüleceğini ilan ettiğini, bunun da ‘vizyonsuzluk’olduğunu söyledi.

Öğretmenler arasında böyle bir ayrım asla doğru olmayacağını kaydeden Kaya şöyle devam etti: “Öğretmenlerin yazılı sınavdan sonra bir de mülakata tabi tutulması bu bakanlığın ayıbıdır. Bugüne kadar liyakate önem verilmediğinin altını hem Milli Eğitim bakanı hem de AK Parti genel başkanı çizmiştir. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ‘Çocuklarımızı da merdiven altına teslim etmeyin’ diyor. Kime yapıyorsun bu çağrıyı AK Parti genel başkan? İktidarda CHP mi va? Kim bu merdiven altındaki dershanelere izin vere? Halka yalan söylemeyin. Çıkın gerçekleri anlatın.”

‘Vizyon belgesi’nde neler var'

Önümüzdeki dönemde uygulanacak ‘2023 Eğitim Vizyonu’ programında öğretmenlik meslek kanununun çıkarılacağı, daha az ders saati ve daha az ders çeşidinin söz konusu olduğu bir müfredat hazırlanacağı açıklandı.

Buna göre, sözleşmeli öğretmenlik yeniden düzenlenerek, toplam altı yıl olan sözleşme süresi dört yıla indirilecek. Böylece 1’inci sınıfta öğrencileri devralan öğretmen dört yıl sonra görev süresini tamamlayabilecek.

Ayrıca, öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartı kaldırılıp bu eğitimi bakanlık verecek.

Anaokulu eğitiminin de gerekli altyapı oluşturduktan sonra zorunlu hale getirileceğini kaydedildi.

Vizyon belgesi 2020 yılından itibaren liseye geçişte nasıl bir sistem geleceğini de gösteriyor. Yeni sistemde de sınav olacak ama soru tipleri farklı olacak.

Sınavla öğrenci alan liselerin sayısı azaltılacak, öğrenciler esnek bir yerel yerleştirmeyle liselere yerleşecek. Sınavla öğrenci alan liselere yerleştirmelerde okul notları da etkili olacak. Sınava ise her öğrenci değil ‘belirli yönelimler’i olanlar girebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası