Ege Postası
Geri

Çakar: Sorunu çözmezsem namerdim!

AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Kenan Çakar, DİSK Genel İş Sendikası İzmir Şubesini ziyaret etti. Ziyarette gündem İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’da çalışan 650 işçiyi yakından ilgilendiren ve günlerdir kent gündemine oturan ihale krizi oldu.
Çakar: Sorunu çözmezsem namerdim!
Haberler / İzmir
9 Nisan 2013 Salı 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, DİSK Genel İş Sendikası İzmir Şubesini ziyaret etti. Toplantının yapıldığı salonda “12 Eylül AKP ile sürüyor!” afişleri de dikkat çekti…DİSK Genel İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve beraberindeki Şube Başkanları ile görüşen Kenan Çakar, kentin gündemini yakından ilgilendiren İZELMAN krizi ile ilgili Aziz Kocaoğlu’nun kendisini 2 gün vekil bırakması halinde sorunu çözeceğini söyledi ve ekledi; “Çözmezsem namerdim!”

SARI’DAN ÇAKAR’A TEŞEKKÜR VE SİTEM
Ziyarette öncelikle sözü alan DİSK Genel İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AK Parti Büyükşehir Grup Başkan Vekili Kenan Çakar’a sitem ederek konuşmasına başladı. Sarı, “Bir serzenişimi ve bir mutluluğumu dile getirmek istiyorum. 92 yılından sonra 12 Eylül’ün yasaklanması ve 92 yılında sendikamızın açılıp tekrar örgütlenme ve faaliyetlerine geçmesinden sonra, ilk kez İzmir’de siyaseti sürdüren bir AK Partili temsilciyi yanımızda görmekteyiz. Çakar’ın bizleri ziyaret etmesinden öncelikle mutluluk duyduğumuzu ama bu ziyaretin çok geç kalınmış olduğunu da söylemek istiyorum” dedi.



TAŞERON BELASI AKP’DEN SONRA

Taşeronlaşma konusunda da görüşlerini dile getiren Sarı, “Taşeronlaşma vahşi emek sömürüsünün ana nedenidir. Taşeron belasını 2002 yılından sonra AKP’nin iktidar olduğu dönemden sonra daha vahşice olduğunu, kadrolaşmanın ortadan kaldırıldığını, ucuz emek gücünün anti demokratik yasalarla hayata geçtiğini biliyoruz, görüyoruz. Bizim mücadelemiz AKP’nin çıkardığı yasalara karşı. Biz emeğimizi alın terimizi ucuza satmayacağız” diye konuştu.

ÇAKAR’A GÖZ DAĞI
DİSK Genel İş Sendikası olarak isteklerinin kadrolaşmak olduğunu belirten Sarı, isim vermeden Çakar’a göz dağı verdi. “Bizim ekmeğimize hangi kirli el elini uzatırsa biz o ele karşı siyasi partisine bakmadan sadece yemeğimiz, işimiz ve aşımız için dur diyeceğimizi deklare ediyoruz. Herkes bunu bilsin” diyen Sarı şöyle devam etti” Bu ülkede 650 kişinin sorununu çözmek değil. Buyurun, 334 milletvekiliniz var siz onlarla konuşun, biz de gidip konuşalım direnelim. Gelin başta taşeronlar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan herkesi kadroya alın bu iş bitsin” diyerek sözlerine son verdi.

HEDEF HEP ANKARA, TOPU UZAĞI ATMAK KOLAY
Konuşmasına Nisan ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda İZELMAN krizi ekseninde yüklendiği Kocaoğlu’na bir kez daha yüklenerek başlayan AK Partili Çakar, her sorunda Ankara’nın hedef gösterilmesini eleştirirken, “ESHOT’ta sonuna kadar direneceğim diyen zihniyet 650 işçide 1 ay önceden ne diye tazminatlarını verip de çıkaracağız diyor'. Herkes Ankara’yı hedef gösterir ve şikayetlerini oraya gönderir. Topu uzağa atmak kolaydır. Yerel politika yapmak zor. Gelin yereldeki bizim yapacaklarımızı birlikte yürütelim. Ankara her şeyi çözsün olmaz. Kanun 3 günde de çıkar 113 günde de çıkar. Ayrı konu. Büyükşehir ESHOT’ta ki direnişini 650 işçide ne için göstermed? ESHOT’ta sonuna kadar direneceğim diyen zihniyet 650 işçide 1 ay önceden ne diye tazminatlarını verip de çıkaracağız diyo? Bunun mücadelesini burada vermeyip Ankara çözsün bunu oyununa gelmeyin. Bu bir oyun. Her sıkıntıda Ankara adres gösterilir. Hedef saptırmanın tuttuğunu yavaş yavaş görmeye başladım. Bundan da üzüntü duyuyorum. Buradaki algılar Ankara çözsün noktasına gelmiş. Demek ki CHP ve Aziz Kocaoğlu hedefine ulaşmış. Ben ne yapayım kanunlar böyle diyip 1 ay önceden atmayı ve Ankara’yı hedef göstermeyi yavaş yavaş başarmış. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum” diye konuştu.



İZMİR’DE AK PARTİ İKTİDAR OLURSA…
Kentte CHP’li belediyelerin çalışan kesmi sürekli siyasi baskı unsuru kullanarak korkuttuğunu iddia eden Çakar, İzmir’de AK Parti’nin iktidar olması halinde işçiler ile ilgili ne gibi politikalar uygulayacaklarına da değindi. Çakar, “Ben şu taahhütleri vermeliyim. İzmir’de AK Parti iktidar olursa belediye şirketlerinde ve belediyenin kurumlarında çalışan tek bir işçi işini yapan tek bir işçi dahi işten çıkarılmayacak. Sürekli işçilerimiz üzerinde bir siyasi baskı unsuru olarak AK Parti sizi işten çıkaracak yalanını o işçilere dayatanlara bu cevabı veriyorum. Doğru iş yapacaksak birileri için birilerini karalamayacağız. Doğru iş böyle olur. Arka bahçe olmayacaksak net biçimde arka bahçe olmayacağız” dedi.

ASIL TAŞERON ONLAR!
Taşeron konusuna da değinen AK Partili Çakar, taşeronu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirli ilçe belediyelerinin kullandığını söyledi. Çakar, bir dönem İzmir gündemine oturan ESHOT krizinde ise DİSK Genel İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’ya serzenişte bulunduğu konuşmasında şunları söyledi, “Haksız yere bizim üzerimize çok geldiniz. Şirketlerin alt taşeron kullanmamasını sağlamak ve takip etmek de sendikamızın görevleri arasında. Bizim de görevlerimiz arasında tabii. Ama sendikamızın da temel görevleri arasında. Özellikle konu İZBETON’a gelmişken söyleyeyim. İZBETON yaşadığı çalkantılı dönemden sonraki aldığı ihalelerin yüzde 80’ini alt taşeronlara yaptırıyor. Bunu da önlemek lazım. Gizli taşeron sisteminin de önüne geçilmeli. ESHOT’ta bir süreç yaşadık. ESHOT’ta haksız olarak bizim üzerimize çok geldiniz. Sendika ve işçilerimiz haklı olarak direndiler tepki gösterdiler. Bizde o zaman direnin bu ihale gerekirse iptal edilsin ve İzulaş’a verilsin dedik. CHP’nin ilçe başkanlarına kadar herkes beyanatlarda bulundu. İzmir kuşatılıyor, İzmir’de taşeron sistemi hortlatılmaya çalışılıyor diye. Maksat AK Parti’yi vurabilmekti. Bunu CHP’liler yaptı, il başkanı yaptı, Aziz bey mikrofonu eline aldı ve her yerde yaptı. O krizden sonra günümüze geldiğimizde 650 işçimizle alakalı o gün direneceğiz diyen siyaset kurumu, bugün ne yapalım çıkaracağız tazminatlarına ödeyeceğiz diye teslim oldu. Nede? CHP’li bir il genel meclis üyesi çıkıyor ve ben garantörüm ben garanti veriyorum diyor. Böyle bir şey olabilir mi ' Kim kimin garantisini veriyo? Bu beyanatların arkasından direnmesi gereken başta Kocaoğlu ve CHP yetkilileri sus pus oldular.“



İŞÇİ İLE ARAMDA SORUN YOK
DİSK Genel İş Sendikası İzmir Şubeleri başkanlarının Çakar’a “Buraya gelebilmek gibi bir cesaretiniz olduğu için sizi tebrik ediyorum” demesinin ardından Çakar, “Ben buraya gelirim 50 kere daha gelirim. Benim işçi ile aramda bir sorun yok, çelişki yok. Benim mevcut idare ile aramda çelişki var. Mevcut idarenin samimi olmadığını deşifre etmeyi kendime vazife edinmişim. İşçi doğruyu öğrensin diye deşifre edeceğim” diye konuştu.

İPTAL ETMEZSEM NAMERDİM!

Ziyaretin sonlarında sorunun çözümü noktasında AK Partili Çakar’dan şok bir öneri geldi. Çakar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisini 2 gün vekil bırakması halinde sorunu çözebileceğini söyledi. Çakar, “Aziz Bey isterse iptal eder. Şov olarak algılamayan, kendimi ortaya koyarak söylüyorum. Aziz Kocaoğlu beni 2 gün vekil bıraksın ve gitsin, bu ihaleyi iptal etmezsem namerdim!” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası