Ege Postası
Geri

Çalışma Bakanı'ndan kurumsal sözleşmelilere kadro müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 96 bin 500 sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması kararının ardından gelen talepler doğrultusunda kurumsal sözleşmeli 3 bin 500 personelin de kadroya alınacağı müjdesini verdi. Çelik,...
Çalışma Bakanı'ndan kurumsal sözleşmelilere kadro müjdesi
Haberler / Ekonomi
27 Haziran 2013 Perşembe 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 96 bin 500 sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması kararının ardından gelen talepler doğrultusunda kurumsal sözleşmeli 3 bin 500 personelin de kadroya alınacağı müjdesini verdi. Çelik, TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer bazı kurumlardaki bu sözleşmelilerin 2 aylık bir süreçte isteğe bağı olarak kadroya geçişin yapılacağını bildirdi. 4/C’lilerin durumunun ise 1 Ağustos’taki toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınacağını kaydeden Bakan Çelik, son olarak 3 bin 500 sözleşmelinin de kadroya alınması kararı ile sayıları 100 bini bulan kadroya geçişin maliyetinin kendilerine yük getirmeyeceğini ifade etti.

Bakan Faruk Çelik, Memur-Sen Konfederasyonu heyetini kabulünün ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Sözleşmelilerin kadroya geçişi ve Memur-Sen ile yapılan görüşme hakkında bilgi veren Çelik, kamu çalışanları ile sık sık bir araya geldiklerini ve sorunlarını konuştuklarını ifade etti. Çelik, bu çalışmalar sonrasında Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı gibi yaklaşık 72 bin 4/B’li, yine mahalli idarelerde çalışan 23 bin civarındaki çalışanı ile sağlık Bakanlığı’ndaki 700 sözleşmeli şeklinde toplam 96 bin 500 sözleşmelinin kadroya alınması ile ilgili düzenlemenin talimatının verildiğini hatırlattı. Çelik, bugün de Memur-Sen ile bu çerçevede görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Taleplerin sınırsız olduğunu, bu taleplerin olmasının da doğal olduğunu kaydeden Bakan Çelik, fakat gerek ülkenin imkanları gerek işleyen sistemin sağlıklı işlemesi açısından mevcut taleplerin sağlıklı incelendiği söyledi. Bu çerçevede toplu sözleşme masasında ele aldıkları bazı konuları da bugün Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşme ve yasalaştırma imkanı bulacaklarını belirtti.

“4/C’LİLERİN TALEPLERİNİ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ELE ALACAĞIZ”

Yine 4/C diye tabir edilen özelleştirme sonrası farklı bir statü alan çalışanlarla ilgili talepleri de bildiklerini ifade eden Çelik, bunları da değerlendirdiklerini, sorunlarını çok iyi bildiklerini dile getirdi. Özelleştirmelerin devam ettiğine işaret eden Çelik, kamu kurumlarında, özelleşecek olan kurumlarda nitelikli personelin kalmama ihtimali dikkate alındığında, yaşanabilecek sıkıntılar dolayısıyla kadroya alınmaması noktasında bir kararlarının olduğunu aktardı. Çelik, ancak bunun 4/C’lilerin sorunlarını görmemek anlamına gelmediğini, 1 Ağustos’ta yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde, ayrıntılı bir şekilde sorunlarının ele alınacağını vurguladı.

3 BİN 500 KURUMSAL SÖZLEŞMELİYE DE KADRO MÜJDESİ

Kurumsal sözleşmelilerin de 2 gün içerisinde yoğun bir şekilde taleplerinin olduğunu bildiren Çelik, bugün ki Plan ve Bütçe Komisyonu’nda üyelerin takdirinin çok önemli olduğunu belirterek, hükümet olarak TRT’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda ve diğer bazı kurumlarda çalışan sözleşmelilerin, isteğe bağlı olarak bu imkanın onlara sağlanacağı müjdesini verdi. 2 aylık bir süreçte talepleri alacaklarını ve kadroya geçmek isteyen kurumsal sözleşmelilerin kadroya geçeceğini kaydeden Çelik, bu önergenin de komisyona sunulacağını söyledi. Böylece devlet personelinin statülerinde ciddi bir toparlanma olacağını belirten Çelik, çalışanları mağdur olmaması için düzenlemelere devam edeceklerini dile getirdi.

“İSTEĞE BAĞLI KADROYA GEÇİŞ OLACAK”

Çelik, bir gazetecinin kurumsal sözleşmelilerin de kadroya alınacağının mı anlaşılması gerektiği yönündeki sorusuna, “3 bin 500 olan bu kurumsal sözleşmeli sayısında, ücret farklılığı olmayan ve kadro geçimi talebi olan TRT ve Gençlik ve Spor Bakanlığı örneği verdiğimiz gibi, isteğe bağlı olarak kadroya geçiş için bir irade var şuanda. Bunu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önerge olarak vereceğiz.” şeklinde cevap verdi.

“MALİ AÇIDAN YÜK GETİRMEDİĞİNİ RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM”

Kadroya geçişin maliyeti ile ilgili olarak ise Bakan Çelik, sözleşmeli personelin mali haklarının, kadrola personelin hakları ile eşit duruma geldiğine işaret ederek, özellikle mali açıdan yük getirmediğini rahatlıkla söyleyebileceğini ifade etti.

“96 BİN 500 PERSONELİN EVİNDE BAYRAM HAVASI YAŞANIYOR”

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise 96 bin 500 sözleşmelinin kadroya geçtiğini, bu insanların evinde bayram havasının yaşandığını söyledi. Gündoğdu, bu bayram havasının yaşanmasında gece gündüz taleplerine kulak veren ve destek veren Bakan Çelik’e teşekkürlerini sundu. Gündoğdu, “Darısı 4/C’liler başta olmak üzere vekil ebe ve hemşireler, TRT, Gençlik ve Spor gibi 3 bin 500 kişiyi bulan kurum sözleşmelilerinin de başına diyorum.” diye konuştu.

4/C’LİLERİN DURUMU

Bugünkü görüşmede Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda ele alınan ve yüz binlerce kişiyi ilgilendiren konuları da görüştüklerini dile getiren Gündoğdu, Çelik ile bu konularda uzlaştıklarını ve bu konuların da yakın zamanda hayata geçmesini beklediklerini aktardı. 4/C’lilerin ne işçi ne memur statüsünde oludunu kaydeden Gündoğdu, şimdi de 4/C’lilerin ailesinin de bayram edeceği bir düzenlemeyi beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası