Ege Postası
Geri

Çamura yer bulundu

İEKKK’nın 37’inci toplantısının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, marina, teleferik ve körfez rehabilite projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta Ankara'da DLH Genel Müdürü ile biraraya gelerek Körfez'e inşa edilmesi planlanan 3 marina için 3 yeni alternataif yer önerdiklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu körfez temizliği projesinde çamurun nereye döküleceği konusunda Tuzla Bölgesi'nde Çil Azmak Dalyanı'nda ada yapılabileceği düşüncesi belirdiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu ihale süreci arapsaçına dönen Teleferik için ise, “ihale konusunda akşama sabaha KİK, yaptığımız ihaleyi onaylar şekilde bir yazı yazacak. Teleferik derdinden de kurtulmuş olacağız” dedi.
Çamura yer bulundu
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Aralık 2012 Perşembe 20:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, yılın son toplantısını gerçekleştirirken yeni dönem başkanını da seçti. Mevcut kurul başkanı Şerife İnci Eren, görevi Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’na devretti. Kocaoğlu, Eren'e teşekkür plaketi verdi.Toplantıda ayrıca geçtiğimiz günlerde EGİAD’ın yeni yönetim kurulu başkanı seçilen Seda Kaya’nın da kurul üyeliği oy birliğiyle kabul edildi. İEKKK’nın 37’inci toplantısının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, marina, teleferik ve körfez rehabilite projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

YAPILACAK HATALAR KÖRFEZ’İ VE KENTİ ETKİLER

Geçtiğimiz hafta Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscartales’i Ankara’ya götürdüklerinde Ulaştırma Bakanlığı’nda DLH Genel Müdürü ile görüşme fırsatı bulduğunu söyleyen Kocaoğlu yapılan görüşmede İzmir’e yapılacak olan 3 marinanın yeri konusundaki çekincelerini dile getirdiğini ifade etti.Kocaoğlu şöyle konuştu, “
Karşıyaka da evlendirme dairesinden vapur iskelesine doğru bir alanı öngörmüşler. Orası hem yoğunluk hem de su sirkülasyonu açısından olumsuz gördük. Triplekslerin önünden küçük balıkçı teknelerinin olduğu yere doğru olan alanı önerdik. Bayraklı’da Laka dersinden vapur iskelesine kadar olan kısmı önermişler. Biz de Turan bölgesinde daha kuytu bir yerde liman sirkülasyonunu engellemeyecek bir yeri ya da Turyağ’ın olduğu bölgede yapılmasını önerdik. Güney’de Yenikale’de yurtların önünde yer önermişler. İnciraltı’nda balıkçı barınaklarının yerinin marina için daha uygun olacağını belirttik. Onlarda maliyetten dolayı sığ yerlerden kaçarak derin yerlerde yapmak istiyorlar. Tarama maliyetinden kaçarak yapılacak hatalar kentin ve körfezin daha kısa zamanda dolmasını menfi yönde etkilenmesini sağlayacaktır. Buna karşı olduğumuzu ifade ettik”

TELEFERİK MÜJDESİ

Kocaoğlu, 2007 yılında meslek odasının 'teller inceldi, hayati tehlike var' raporu sonrası işletmeye kapattığı Balçova'daki teleferik tesislerinde yılan hikayesine dönen ihale süreci hakkında sürpriz bir haber paylaşarak, “Defalarca ihaleye çıkıldı Kik’e itiraz edildi. Son gelişme de sanıyorum KİK yaptığımız ihaleyi onaylar şekilde bir yazı yazacak. O teleferik derdinden de kurtulmuş olacağız” dedi.


ÇED SÜRECİNDE ÖNEMLİ ADIM

Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Körfez Tarama ve Rehabilitasyon Projesi’nin ÇED sürecine önemli katkı koyacak yeni bir gelişme olduğunu belirten Kocaoğlu, “ Körfez temizliği konusunda çamurun nereye döküleceği konusu gündeme geldi. Körfezden birinci sınıf sıva kumu çıkıyor, bir de alüvyon çıkıyor. Onlar üst arazisine dökülemez derken Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde hocalarımızla beraber Tuzla Bölgesi'nde Çil Azmak Dalyanı'nı dolaştık. Burada kuşlar için ada yapılabileceği ve oranın doldurulabileceği konusunda bir fikir belirdi. Sanıyorum körfezin temizliği konusundaki ÇED sürecinde tek bir konumuz vardı. Malzemenin nerede rehabilite edileceği. Orada da ciddi bir mesafe kat etmiş durumda olduk” dedi.

“MERMER FUARI İLE BİRLİKTE AÇACAĞIZ”

Toplam 350 milyon liraya mal olacak Yeni Fuar Alanı için hızlı bir şekilde hareket edeceklerini belirten Kocaoğlu, “ 1.5 senede bitirmeyi hedeflediğimiz fuar alanının ihalesi nihayet bitti ve ayaklarımız da yerden kesildi. Hızlı bir şekilde organize olup 2014 Mermer Fuarı’nı yeni yerinde gerçekleştirmeyi ve dünyanın en büyük mermer fuarıyla birlikte açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi

“KİMSE ENGELLEYEMEYECEK”


Kocaoğlu konuşmasının sonunda İzmir’in büyüme trendine girdiğini ve kimsenin engelleyemeyeceğini ifade edip, “ İzmir çok iyi gidiyor. Rakamlar giderek yüzümüzü güldürüyor. Kent ölçeğindeki makro rakamlar ve sanıyorum 2012 yılı sonuçlarıyla birlikte değerlendirdiğimizde İzmir kimsenin engelleyemeyeceği bir büyüme trendine, köklü, sağlam, sürdürülebilir bir büyüme trendine girecek” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası