Ege Postası
Geri

Çanakkale Kara Savaşları töreninde 27 ülke temsil edilecek

Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıldönümü törenleri, 10 gün sonra yapılacak. İki gün sürecek törenlerde, 27 ülke temsil edilecek.Törenlerdeki faaliyetleri görüşmek üzere Avustralya'nın Viktorya Eyaleti Valisi Alex Chernov ve beraberindeki...
Çanakkale Kara Savaşları töreninde 27 ülke temsil edilecek
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıldönümü törenleri, 10 gün sonra yapılacak. İki gün sürecek törenlerde, 27 ülke temsil edilecek.

Törenlerdeki faaliyetleri görüşmek üzere Avustralya'nın Viktorya Eyaleti Valisi Alex Chernov ve beraberindeki heyet, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti. Törenler hakkında bilgi veren Vali Tuna, 24-25 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenecek uluslararası ölçekteki törenlerde 27 ülkenin temsil edileceğini söyledi. Tuna, "Önümüzdeki günlerde yine yabancı konuklarımızı ağırlamaya devam edeceğiz. Bu yılki törenlere, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan birer bakan katılacak. 2015'e doğru bu ilişkiler ve işbirliği gittikçe artacak. Avustralya'da Çanakkale'ye karşı büyük bir ilgi var. Orada yaşayan önemli sayıda Türk bulunuyor; onlar da bu ilişkilerin gelişmesini, artmasını istiyor." dedi.

Vali Tuna, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın 100. yılda Anzak Koyu'nda yapılacak Şafak Ayini'ne 10 bin 500 Anzak torununun katılabileceğini bildirdiğini, Avustralya Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi'ninse bu kişilerin çekilişle belirleneceğini söylediğini aktardı. Tuna, "Türkiye ve Avustralya hükümetleri nezdinde görüşmeler oldu. Dışişleri Bakanlığımız, Şafak Ayini törenlerine 8 bini Avustralya, 2 bin Yeni Zelanda ve 500'ü protokol olmak üzere 10 bin 500 kişinin katılacağını bildirdi. Orada sınırlı bir sayı var ama daha fazla Avustralyalı gelip o anda orada bulunamasa da sahada başka yerlerde durabilir. Bununla ilgili talep gelirse düzenlemeyi yaparız. Törenleri eşzamanlı olarak başka alanlardan izleyebilirler. O konuda yardımcı olabileceğimizi, güvenlik açısından sorun teşkil etmeyeceğini söyledik." diye konuştu.

Viktorya Valisi Chernov ise kendisinin de ilk kez ziyaret ettiği Çanakkale'ye, önümüzdeki iki yıl içinde ülkesinden çok sayıda kişinin geleceğini söyledi. Çanakkale'nin Avustralyalılar için çok özel bir şehir olduğunu belirten Chernov, "Her yıl törenler için gelen çok sayıda Avustralyalının çok güzel bir şekilde ağırlanıyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası