Ege Postası
Geri

Çanakkale Valisi Çınar: Kaz Dağları'nın korunmasından yanayım

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kaz Dağları'nda devam eden altın madeni çalışmalarını değerlendirerek, bu bölgenin korunmasından yana olduğunu söyledi. Dört ay önce bu göreve atanan Vali Çınar, şimdiye kadarki gözlemlerini aktarmak ve...
Çanakkale Valisi Çınar: Kaz Dağları'nın korunmasından yanayım
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kaz Dağları'nda devam eden altın madeni çalışmalarını değerlendirerek, bu bölgenin korunmasından yana olduğunu söyledi. Dört ay önce bu göreve atanan Vali Çınar, şimdiye kadarki gözlemlerini aktarmak ve basının sorularını cevaplamak için bir toplantı düzenledi. Çanakkale Polisevi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, ilk izlenimlerinin çarpık yapılaşma olduğunu vurgulayan Çınar, şehrin biraz gözden uzak kaldığını ifade etti. Mevcut havaalanında devam eden çalışmaların 2014 yılı başlarında bitmesini beklediklerini, bölgenin faydalanacağı yeni bir havaalanı için da çalışma yapılması gerektiği fikrini ortaya koyacaklarını açıkladı.

Ahmet Çınar, Kaz Dağları'nda altın madeni çalışmalarını sürdüren firmaların dosyalarının valilikte beklediği yönündeki soruya kaşılık, bu bölgenin korunmasından yana olduğunu söyledi. Vali Çınar, bölgeyle ilgili düşüncelerini ve mevcut durumu şöyle açıkladı: "Açıkçası iki boyutlu işlem var. Kaz Dağları'ndaki konu, altın oranı belki de dünyada en iyi oranlardan bir tanesi. Haklı olarak şirketlerin iştahını kabartıyor. Özellikle çevrecilerin çok problem yaptıkları bir konu var, 'Musluklardan kirli sular akıyor, yok siyanür bulaşıyor.' diye. Daha siyanürün s'si bölgeye ulaşmış değil. Olaya biraz objektif bakmak gerekiyor. Çevrecilik bakımından da ekonomi açısından da. Benim şahsi fikrim, buraların korunmasından yanayım. Her ne olursa olsun bu bölgenin oksijenidir, görüntüsüdür bir yara alacaktır, bir sıkıntı olacaktır. Ben de çevrenin henüz yara almadan korunmasından yanayım. Biz valiler kanunlara uyan, kanunlara göre hareket eden, kanunların dışına da çıkamayan ve buna da yetkisi olmayan görevlileriz. İşin özüne gelecek olursak, ÇED raporu alan firmalar, müracaat ettikleri takdirde, kanun 'ruhsat verilir' dediği noktada valinin aslında bir yetkisi de olmuyor. Diyelim ki vali vermiyor, kanunlara karşı geldi, bu sefer mahkemelerde ne sonuç çıkar bilmiyoruz."

Bu kadar önemli konuların illere bırakılmaması gerektiğini de savunan Çınar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu aslında stratejik bakımdan, ekonomik bakımda da değerlendirilmesi gereken bir konu. Belki de bu, ile bırakılmaması gereken çok daha teknik, çok daha büyük perspektifle bakılması gereken bir konu. Bununla ilgili yeniden bir raporlama, yeniden bir inceleme çalışmamız da var. Birileri, 'Açılsa cehennem olur', birileri de, 'Bir şey olmaz' diyor. Aslında ikisi de doğru değil, ortası vardır. Şimdiden yer altı sularına siyanür karıştı demek de milleti kandırmak olur, hiçbir şey olmaz demek de milleti kandırmaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası