Ege Postası
Geri

Çetin Doğan: Herkes eteğindeki taşı döksün

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Çetin Doğan, “Dava ile ilgili...
Çetin Doğan: Herkes eteğindeki taşı döksün
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Çetin Doğan, “Dava ile ilgili olarak herkes gelsin eteğindeki taşı döksün.” dedi.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 18. duruşması savunmaların alınması ile devam ediyor. Dün savunmasına başlayan Çetin Doğan’ın bugün de savunması alınıyor.

Sanık emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın avukatı Fahri Kayacan, sanığın doğrudan soru sorma hakkı olanların CMK’da doğrudan sayıldığını, müştekilerin katılan sıfatına alınmadığı süre içirişinde soru sorma hakkı olmadığını ve mahkeme soru sorma hakkı veriyorsa bu durumu karara bağlaması gerektiğini söyledi. Mahkeme heyeti de CMK’nın 201 madde gereğince vekil sıfatı ile duruşmaya katılan avukatın sanığa doğrudan soru yöneltilebileceğini ve katılma kararı bağlanmadan müştekilerin doğrudan soru yöneltemeyeceği talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme heyetinin verdiği karardan sonra söz alan Çetin Doğan, “Davada müştekilerin soru sorma yetkileri olmadığı konusunda dilekçe vermiştik. Biz kimsenin içinde bir şey kalmasın herkes eteğindeki taşı döksün istedik. Kimse davayı kendi hayat hikayesine döndürmesin” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası