Ege Postası
Geri

Çanakkale destanını maketlerle öğreniyorlar

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Rıza Özmenoğlu İlkokulu'ndaki veliler, çocuklara özel günlerin önemini aşılamak amacıyla Çanakkale Şehitliği, Şehitler Abidesi ve Nusret Mayın Gemisi maketleri hazırladı. Minik öğrenciler, okulun girişine yerleştirilen Çanakkale destanı köşesini ilgiyle inceledi.
Çanakkale destanını maketlerle öğreniyorlar
Haberler / Güncel
18 Mart 2019 Pazartesi 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rıza Özmenoğlu İlkokulu 1-E sınıfındaki öğrencilerin velileri 18 Mart 1915 Çanakkele Zaferi'nin 104. yıldönümünde hazırladıkları maketle minik öğrencilere milli zaferi tanıtarak kahraman şehitleri andı. Okulun girişine yerleştirilen Çanakkale Şehitliği, Şehitler Abidesi ve Nusret Mayın Gemisi maketlerinin hazırlığının 2 hafta sürdüğünü belirten sınıf öğretmeni Vesile Yiğitalp, çocukların maketleri ilgiyle incelediğini anlattı. 28 kişilik 1-E sınıfındaki sınıf annelerinin büyük bir özveri ve özenle pano hazırlayıp yanlarına asker maketleri yerleştirdiğini anlatan Yiğitalp, "Okulumuzda ilk kez hazırlanan bu büyüklükteki görseller 13 Mart'tan beri çocuklarımız için sergileniyor. Milli kültürümüzü ve tarihimizi çocuklarımıza küçük yaşlarda aşılamak istiyoruz. Bu konuda velilerimizin desteğini almış olmak da gurur verici. Velilerimiz büyük kartonlar kullanarak hazırladıkları bu maketlerle minik öğrencilerimizde Çanakkale destanının ilk kıvılcımlarını aşılamış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.(DHA)




 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası