Ege Postası
Geri

Çarşı Davası'nda karar açıklandı

Kamuoyunda 'Çarşı davası' olarak bilinen, Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle suçlanan 35 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 'Hükümeti devirmeye teşebbüs', 'terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'polise direnmek', 'gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet' suçlarından tüm sanıklar beraat etti.
Çarşı Davası'nda karar açıklandı
Haberler / Güncel
29 Aralık 2015 Salı 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 tutuksuz sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, "Örgüt kurma ve yönetme", "Örgüte üye olma" ve "Darbeye teşebbüs" suçlarından yargılanan sanıkları cezalandırmayı gerektirecek yeterli kesin her türlü şüpheden uzak delil yok" dedi ve tüm sanıkların beraatini kararlaştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına 21 tutuksuz sanık katıldı. Sesli ve görüntülü kaydın yapılığı duruşmada avukatların ve sanıkların duruşma savcısı savcısının esas hakkındaki mütaasına ilişkin savunma yaptı. Sanıklar ve avukatlar beraat kararı verilmesini talep etti.

DARBEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN TÜM SANIKLARA BERAAT
Mahkeme heyeti savunmaları aldıktan sonra davaya kısa ara verdi. Mahkeme heyeti, "Örgüt kurma ve yönetme" ve "Örgüte üye" suçlarından suçun unsurları oluşmadığından sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan da sanıkların üzerlerine atılı olan suçu işlediklerine dair ve cezalandırılmalarını gerektirir dosyada yeterli, kesin ve her türlü şüpheden uzak delil bulunamadığından tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, yine "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından ise yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

2 SANIĞIN CEZASI ERTELENDİ
Sanık Kaan Kabaş’ı "Yasak muşta" taşımak suçundan 5 ay hapis ve 400 TL adli para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Sanık Numan Bülent Ergenç’i de "Yasak tabanca taşımak" suçundan 10 ay hapis cezasına ve 400 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Ancak mahkeme heyeti, Kaan Kabaş ve Numan Bülent Ergenç’in bu hapis cezalarını erteledi, sanıkların da 1’er yıl süreyle denetim altında bulundurulmasına hükmetti.

2 SANIK 2 YIL 6’ŞAR AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI 
Mahkeme heyeti, sanıklar Erol Özdil ve İbrahim Halilullah Turan’ı "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması ve bir yerden diğer bir yere nakletme" suçundan ayrı ayrı 2 yıl 6’şar ay hapis cezası ve 80 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme 2 sanığın, hapis cezalarını ise ertelemedi. 

ADLİYEDE "ÇARŞI" SLOGANLARI
Beraat kararı sonrası Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın koridorları tezahüratlarla yankılandı.

Davayı izlemeye gelen taraftarlar ile sanıklar koridorlarda tezahüratlarda bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası