Ege Postası
Geri

Çarşıbaşı’nda bilyeli arabalar yarıştı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, unutulmaya yüz tutan bilyeli arabalarla "Ralliskefiye" adı altında yarışma düzenlendi. "Ralliskefiye Bilyeli Araba Yarışması - 2013"ün ilki Çarşıbaşı Merkez Mahallesi'nde gerçekleştirildi. İlçede...
Çarşıbaşı’nda bilyeli arabalar yarıştı
Haberler / Güncel
11 Ağustos 2013 Pazar 22:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, unutulmaya yüz tutan bilyeli arabalarla "Ralliskefiye" adı altında yarışma düzenlendi.

"Ralliskefiye Bilyeli Araba Yarışması - 2013"ün ilki Çarşıbaşı Merkez Mahallesi'nde gerçekleştirildi. İlçede 500 metrelik parkurda yapılan yarışa 11 kişi müracaat ederken, elemeler soncunda finale 5 araç kaldı.

Bilyeli araba yarışması sırasında bir açıklama yapan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, gençlerden gelen ve geçmiş bir kültürü yaşatmayı hedefleyen organizasyonu gayet olumlu bulduğunu ifade ederek, her yaştan vatandaşın yarışmaya katılmasının çocukluk yıllarına karşı duyulan özlemin bir ifadesi olduğunun altını çizdi. Başkan Yılmaz, bu yarışmanın geleneksel hale gelmesi ve ileriki yıllarda daha geniş kitlelere ulaşması için çaba harcayacaklarını da söyledi.

Düzenleme Komitesi Başkanı Barış Taylan Şahin yaptığı açıklamada, “Düzenleme komitesinde bulunan Enes Sevgi, Selim Sevgi ve Hakan Turan’la birlikte oturup konuşurken aklımıza bir fikir geldi. Grup olarak böyle bir organizasyon düzenlemeye karar verdik. Bazıları çocuk oyuncağıdır dedi ama aldırmadık. Bu kültürü canlandırmak istedik. Bu kültürü çocukken yaşamamış bir kişi bunu gerçekleştiremez. Küçüklüğümüzden beri bunu yaptığımız için başarılı olacağımıza yürekten inandık. İki aylık bir çalışma sonunda nelere ihtiyacımız olduğunu ve programın nasıl olacağını belirledik. Yarışmaya katılmak isteyip de arabası olmayanlara araba ve bilyeler temin ettik. Herkes bilsin ki; kesinlikle bu işten maddi bir kazanç sağlamadık. Halkımızın bu yarışmaya gösterdiği ilgiden dolayı başarılı olduğumuza inanıyorum ve bu yarışmayı geleneksel hale getirmek istiyorum.” dedi.

Yüzlerce vatandaşın heyecanla izlediği yarışma sonunda İskender İstek birinciliği elde ederken, Mustafa Ustabaşı ikinci ve Burak Köse de üçüncü oldular.Yarışmada ayrıca "en güzel bilyeli arabası" ise Serkan Çağlar ait araba seçildi. Yarışmada derece girenlere ödülleri Çarşıbaşı İlçe Jandarma Bölük Komutanı Abdurrahman Çakır, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve muhtarlar tarafından verildi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası