Ege Postası
Geri

Çavuşoğlu'ndan sert yanıt: Fransa bize ders veremez

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terörist Mihraç Ural'ın Soçi Kongresi katılımcıları arasında bulunması konusuyla ilgili "Bize verilen listelerde bu teröristin ismi yoktu. Bu konuda rahatsızlığımızı Rusya'ya ilettik. Bu konuda bizzat Putin de ilgileniyor" dedi.
Çavuşoğlu'ndan sert yanıt: Fransa bize ders veremez
Haberler / Güncel
1 Şubat 2018 Perşembe 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle: "Soçi Zirvesi'ndede ufak tefek krizleri de formüller işleterek çözdük. Önemli olan da sonuç elde etmektir. Bana göre sonuç bildirgesi çok önemli. Garantör ülkelerden biri olarak istediklerimizi elde ettik.

MİHRAÇ URAL'IN ZİRVEYE KATILMASI

(Terörist Mihraç Ural'ın Soçi Kongresi katılımcıları arasında görülmesi üzerine) Bu terörist kırmızı bültenle de aranan bir isimdir. Bize verilen listelerde bu teröristin ismi yoktu. Bu konuda rahatsızlığımızı Rusya'ya ilettik. Bu konuda bizzat Putin de ilgileniyor. Rusya gerekli çalışmaları yapıp bize dönecek.

BİZ FRANSA DEĞİLİZ CEZAYİR'İ İŞGAL EDELİM

(Macron’un Suriye hakkındaki açıklamalarının sorulması üzerine) Biz Fransa değiliz gidip Cezayir’i istila edelim. Biz meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. BM kararlarına uygundur. Bu bir işgal değildir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaktır. Suriye’nin topraklarını teröristlerden korumaya yöneliktir. Bir taraftan ‘haklısınız’ diyerek diğer taraftan böyle ikiyüzlülük yapmasınlar."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası