Ege Postası
Geri

Çaykur Rizespor’da hedef ilk 10’a girmek

Spor Toto Süper Lig’e güzel bir başlangıç yaparak geride kalan 6 haftada 13 puan toplayan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bizim bu sene kesinlikle ligde sıkıntı yaşamamamız gerekiyor. Ligde kalıcı olmak istiyoruz,...
Çaykur Rizespor’da hedef ilk 10’a girmek
Haberler / Spor
3 Ekim 2013 Perşembe 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Spor Toto Süper Lig’e güzel bir başlangıç yaparak geride kalan 6 haftada 13 puan toplayan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bizim bu sene kesinlikle ligde sıkıntı yaşamamamız gerekiyor. Ligde kalıcı olmak istiyoruz, ilk 10’un içerisinde olmak istiyoruz. Bunun için kadromuzun daha geniş ve alternatifli olması gerekiyor." dedi.

    Çalımbay, takımın Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Kupası’nda karşılaştıkları ve 1-0’lık skorla yendikleri İstanbulspor maçı ile kupada bir üst tura çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

    Ligin 6. haftasında deplasmanda karşılaştıkları Galatasaray maçının ilk yarısında kötü bir oyun sergilediklerini ancak ikinci yarıya iyi başlayarak rakiplerinden bir puan aldıklarını kaydeden başarılı teknik adam, "Fatih Terim’in o maçta takımın başında olmamasını bazı kesimler bizim avantajımız olarak değerlendirdi ama bizim için ortada bir avantaj yoktu. Zorlu lig yarışını iyi yerde bitirmek istiyorsak Galatasaray maçının ikinci yarısındaki oyunun üzerine çıkmalıyız. Bunun için oyuncu takibimiz devam ediyor. Eksiklerimizi devre arasında gidermek istiyoruz." dedi.

    Haftasonu Medicalpark Antalyaspor ile sahalarında zorlu bir maça çıkacaklarını belirten Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Oynamayı seven tecrübeli futbolculardan kurulu. Deplasmanlarda çok iyi oynayan bir ekip. Lig tecrübesi üst seviyede. Antalyaspor maçında ne olursa olsun oyun disiplininden hiç kopmadan oynamalıyız. Taraftarımız bu maçta çok büyük öneme sahip. Bizim için birinci en önemli adamımız. Doksan dakika sahada mücadeleyi bırakmamız gerekiyor. Bunun için taraftarımızla bütünleşmeliyiz. Takımın uyumu ve oyundan kopmamaları çok önemli. Konuşarak, saha içerisinde çalışarak eksikleri kapatmalıyız."

HALİS ÖZKAHYA İÇİN 'HAKEMLİĞİ BIRAKSIN' DEMEDİM

    Bir gazetecinin, haftasonu oynayacakları maçta düdük çalacak olan Halis Özkahya için geçtiğimiz yıl oynanan Sivasspor-Akhisar Belediyespor maçının ardından 'Hakemliği bıraksın' yönünde bir açıklamasının olup olmadığını sorması üzerine Rıza Çalımbay, şunları kaydetti:
     “O maçta Akhisar'a karşı 2-1 kaybetmiştik. Ben hiçbir hakeme ‘hakemliği bıraksın’ demedim. Öyle bir kelimeyi de hiçbir zaman kullanmam. O maçta kalecimiz Borjan’a bir faul yapılmıştı. O pozisyonda da gol yedik. Onunla ilgili konuşmuşumdur ama hiçbir hakem için hakemliği bırakması konusunda konuşmadım. Ben bütün hakemlere güveniyorum. Halis Özkahya’da zaten kendisini ispat etmiş bir hakemdir."

    Öte yandan, Çaykur Rizespor’da Medicalpark Antalyaspor maçı hazırlıkları Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde sürdürüldü. Takımda hafif sakatlıkları bulunan Depetris ve Eren Albayrak düz koşu yaptı. Sağanak yağış altında sürdürülen antrenmanda futbolcuların neşeli oldukları gözlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası