Ege Postası
Geri

Celaleddin Polat: İktidar yolu İzmir’den açılacak

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Aday Adayı ve Tunceli’nin Hozat ilçesi Belediye Başkanı Celaleddin Polat TV 35 ve Egepostası’nın ortak yayınındaki Seçime Doğru programında adaylık sürecini ve projelerini anlattı. Polat "İktidara giden yol İzmir’den açılacak" dedi. CHP'li Polat Konak projelerini anlattı
Celaleddin Polat: İktidar yolu İzmir’den açılacak
Haberler / Yerel Politika
17 Aralık 2018 Pazartesi 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MELTEM SUAT/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Aday Adayı ve Tunceli’nin Hozat ilçesi Belediye Başkanı Celaleddin Polat, TV35 ve Egepostası'nın ortak yayınındaki Seçime Doğru programında Refik Pak’ın sorularını yanıtladı.

Polat aday adayı olma sürecini şöyle anlattı:

"İzmir’de oturuyorum Hozat’a buradan gittim. Ailemi burada bıraktım gittim. 2014 seçimine yaklaşırken sayın Genel Başkanımız beni çağırdı ve 'Hozat’ı 10 yıldır kazanamıyoruz' dedi. 'Ailenizi ve sizin isminizi oradaki örgütten ve halktan aldık sizin oraya gitmenizi istiyoruz' dedi. Ben de sizin talimatınız emriniz başımızın üstündedir. Elimizi taşın altına koyarız gerekirse bedenimizi taşın altına koyarız dedik. Ve oranın ilçe örgütününün de ön seçim kararı alması doğru bir karardı. Çünkü biz burada oturup burada yaşıyoruz. Orada da emek vermiş bir parti örgütü var. Buradan gidip onların emeğine konmak benim tabiatıma da aykırıydı. Onların ön seçim kararı doğru bir karar olduğu için bende gönül rahatlığıyla gittim.Zaten tanıyoruz birbirimizi. Annem orada kız kardeşim orda. Yaz ayları sık sık gidiyorduk.

Ön seçime girdik. İl örgütümüzle ilçe örgütümüzle görüştük. Zaten tanıyoruz birbirimizi ben 94’e kadar oradaydım. Ben 94'ten beri şehir dışındayım öğretmenlik yapıyorum. İlk 1992 yılında İzmir’e geldim ve aşık oldum.

O ara Genel Başkanımız bizi çağırdı. Biz oradaki vatandaşın örgütün iradesine saygı duyduk. Biz kazanamasak da çalışacağız dedik. Çünkü ülkenin gidişatı iyi değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelmesi gerekiyor. Çünkü  Genel Başkanımız doğru bir lider namuslu, dürüst bir insan olduğu için ona güvendik ve omuz omuza mücadele etmeyi kabul ettik. Hozat’taki ön seçimde üstelik gidip katılamadım o ara abim hastaydı. Sağ olsunlar bana çok destek oldular. Güzel bir örgüt var orada. Hatta yerimize ilçe başkanımızı önerdim. Orada demokrasi oturmuş. Hozat’a da o yakışır.. Zaman zaman hala Hozat’a gidiyorum ben hala oranın belediye başkanıyım. Benim ailem burada ben 5 yıl buradan Hozat’a gittim geldim. Bir dönemi tamamladım. Ailem gelmeyince de Genel Başkana söyledim ve oradan aday olmadım.

Biz bir dönemi tamamladıktan sonra bir yıl kala sayın Genel Başkanımıza raporumu verdim. Sizin emirlerinize uyduk gittik. Ben artık ailemin  yanında olmak istiyorum bana orada eğer size faydalı olabileceksek çaycılık verseniz yaparım dedim.  Ben adaylık düşünüyorum dedim. Bu yüzden hazırlık yaptım ekibimi oluşturdum dedim. Sayın Genel Başkanımız da 'o zaman orayı kaybetmeyelim yerine birini hazırla' dedi. Ben orada ilk aday olduğumda da söyledim bir dönem başkanlık yapacağım çünkü ailem İzmir’de diye. Sayın Genel Başkanımızda anlayış gösterdi. Ben kazandığım dönemde oradaki arkadaşlara bir dönem kalıp gideceğim çünkü ailem orada dedim. Ve geldik projelerimizi sunduk Genel Başkanımıza başarılar diledi. Sen oraya adaysın demedi.Genel Merkez kimseye garanti vermez sen adaysın demez. Genel Merkezimiz halkın iradesini alır ona göre karar verir. Aday adayı arkadaşlarımız gibi bizde aday olduk. Burada oturan buraya aşık olan her insan gibi.

"İzmir, Dünyaya Açılan Aydın Bir Yüzdür"

İzmir Avrupa’ya açılan bir kapıdır. İzmir dünyaya açılan aydın bir yüzdür. İzmir’in başkenti Konak'tır. İzmir’in kalbi Konak'tır dolayısıyla kalbi iyi tutmak lazım. Merkez burası, başkent burası. Dolayısıyla trafiğinden tutun eğitimine, sanatına hepsini gözetmek zorundasınız.

Bir kent yaratmamız lazım. İnşallah büyükşehir yeniden bizim olacak. Bizim belediye olarak büyükşehirle uyumlu olmamız lazım. Büyükşehirle elele verip İzmir’i yeniden yaratacağız. Bu zamana kadar görev yapan yoldaşlarımız bir şeyler ürettiler. Cumhuriyet Halk Partisi üretici bir partidir. Bizim burada bir imar değişikliği yapmamız lazım.

Şehirleri insanlar yaratır. Ama yarattığınız şehir sonra size şekil verir. Dolayısıyla bize şekil vermesi için bizim aydın bir kent yaratmamız lazım. Yaratacağımız kentin de mutlu bir psikolojisi olması lazım. Bizim muhtarlarımızla, insanlarımızla, örgütümüzle bir imar yapmamız lazım ki geriye dönüşü seni mutlu yapsın. İnsanlar mutlu olsun. Engel tanımayan insanlarla çalışmamız lazım. Bu kent bizimdir diyen insanlar lazım.

Konak’ın imarını çok iyi bir ekiple, belediyeyi bilen şehirciliği bilen bir ekiple yapmak lazım. Çok başarılı mimarlar, şehir plancıları var. Belediye meclis üyelerimiz içinde de var. Bunu onlarla yapmak lazım. İnsan odaklı çalışacağız sadece ölüme çare yok. İşi bilen insanlarla karar vermek gerekir.

"Kreş Sayılarını Artıracağız"

Kadınlarımız genelde evde kalıyor. Çalışan çocuğunu kreşe bırakamıyor Kreş ve anaokulunun üstüne gideceğiz. Elimizdeki kreşlerin sayısını artırmamız lazım ki çalışan kadınlarımız daha rahat mutlu olsun. Evde oturan kadınlarımıza evde atölye yapacağız.

Gençlerimizi spor, eğitim, kültürün içine çekmek lazım. Bizim bu kenti geliştirecek her şeye katkı koymamız lazım. Semt merkezlerimizi daha işlevsel hale getireceğiz. Olmayan yerlerde açacağız. Dolasıyla onları da üretimin içine çekersek yanımızda yer alırlar. Oturduğumuz yerde hayal kurarız. Çalışırsak dünya kurarız.

"Konak Tarihini Ortaya Çıkaracağız"

Konak turizm kenti. Burada turizm alanlarımız var, eski yapılarımız var. Restorasyonlara devlet ne kadar izin verirse ona göre çalışma yapacağız. Biz turizm alanında boğulmuş kalmışız. Neden çünkü hükümetten destek yok. Bunları aşmamız lazım. Konak'taki tarihin ortaya çıkması için üniversiteleri, mimarları, tarihçileri devreye sokacağız.

Biz bütçe olarak Cumhurbaşkanlığına bağlıyız. Merkezi sistemle yerel yönetim yönetilemez. Bir görev dağılımı olması lazım. Hizmetin kaliteli olması için işin ehline bırakmamız lazım. Avrupa’daki diğer kurumlarla ortak hareket etmemiz lazım. Yoksa hükümetten pay beklersek bunun ne kadar süreceği ortada. Konak’ı bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Kuzey güney ayrımı yapamayız. Biz bunu koordineli yapacağız.

"Konak Kültür Kenti Olacak"

Konak kültür kenti olacak. Bizim  burada yaşayan sanatçılarımızla bir çalışma yapıp dışarıda sanatla uğraşan sanatçılarımızı Konak’a getirmemiz lazım. Bunları Konak'ta yaşamaya Konak'ta üretmeye mecbur hale getirecek projeler üretmemiz lazım. Bunla ilgili çalıştaylarımız olacak kongreler yapacağız. Biz burada yaşayan sanatçılarımızla dışarılarda yaşayanları bir araya getireceğiz ve neden burada yaşamalıyım sorusunu sordurmamız lazım.

"Tüm Anadolu İzmir’i Örnek Almalı"

İzmir aşkın şehridir. İzmir özgürlüklerin şehridir. İzmir’den bir iktidar yolu açılacaktır. Tüm Anadolu’nun İzmir’i örnek almasını istiyoruz. Üreten bir Türkiye olsun üreten bir İzmir olsun."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası