Ege Postası
Geri

İYİ Parti'de CHP ile işbirliğinin ardından hareketli günler

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile büyükşehirde işbirliği kararının ardından hafta sonu ilçe başkanlarını topladı. İlçe başkanlarından ilçelerine dair rapor isteyen Başkan Kırkpınar, Çarşamba günü kendisine ulaşacak olan raporları genel merkeze gönderecek. İYİ Parti'de CHP ile işbirliğinin ardından hareketli günler
İYİ Parti'de CHP ile işbirliğinin ardından hareketli günler
Haberler / Yerel Politika
16 Aralık 2018 Pazar 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir üzerinde de anlaşmaya varmasının ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ataması henüz yapılmayan Beydağ dışındaki 29 ilçe başkanıyla toplanıp son süreci ve gelişmeleri değerlendirdi.

İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda CHP’yi destekleme esasına dayanan işbirliği anlaşmasının ardından ilçelerde de ittifak olup olmayacağı, ittifak olması durumunda ittifakın hangi ilçeleri kapsayacağı konusunun önümüzdeki günlerde yine genel merkez yöneticileri düzeyindeki görüşmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

BAZI İLÇE BAŞKANLARI KENDİ ADAYLARIYLA SEÇİME GİRMEK İSTEDİKLERİNİ BELİRTTİ

Tüm ilçelerde kendi belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylarını saptama çalışmalarını hali hazırda yürüten İYİ Parti İzmir’de, son süreci değerlendirmek üzere hafta sonu il binasında ilçe başkanlarıyla biraraya gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile yapılan işbirliği sürecini, son gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıda Bergama, Tire, Urla, Selçuk, Kiraz, Karabağlar gibi ilçelerin ilçe başkanları, yerel seçim çalışmalarına dair ilçe başkanlarından bilgi de alan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’a seçime kendi adaylarıyla gitmek istediklerini söyledi.

KIRKPINAR, İLÇE BAŞKANLARINDAN RAPOR İSTEDİ

Kendi adaylarıyla seçime girmenin daha doğru olacağını, güçlü ve halkta karşılığı bulunan adaylar tespit ettiklerini belirten ilçe başkanlarını dinleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, tüm ilçe başkanlarından ilçelerindeki yerel seçim hazırlıkları, belirlenen belediye ve meclis üyesi başkan aday adaylarına dair bilgilerin yer aldığı bir rapor hazırlamalarını istedi. İlçe başkanları hazırlayacakları raporu Çarşamba gününe kadar İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’a iletecek. Kırkpınar, raporu genel merkez yöneticileriyle de istişare edecek ve görüşlerini partisinin genel merkez yöneticilerine bildirecek.

TOPLANTI BİTİMİNDE ÜLKER’E DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI SÜRPRİZİ

Toplantıda aynı zamanda Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ülker’in doğum günü nedeniyle küçük bir kutlama da yapıldı. DSP'den Balçova Belediye eski Başkanlığı görevini de yapmış olan, daha sonra İYİ Parti'ye geçen İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ülker, toplantıda ilçe başkanlarıyla birlikte doğum günü pastası kesti.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU 21 ARALIK’A UZATILDI

Öte yandan İYİ Parti’de belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyenler için verilen 15 Aralık tarihinde bir haftalık uzatmaya gidildi. Belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları için son başvuru tarihi 21 Aralık olarak belirlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası