Ege Postası
Geri

Çelik: 'Dünyada insanlık var mı yok mu'' sorusunun cevabını bulmamız gerekiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çoluk çocuk demeden katliamların yapıldığı bir dönemde yaşandığına dikkat çekerek, dünyanın katliamları değil, katliamların yöntemlerini tartıştığına vurgu yaptı. Çelik, “ ‘Mars’ta...
Çelik: 'Dünyada insanlık var mı yok mu'' sorusunun cevabını bulmamız gerekiyor
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çoluk çocuk demeden katliamların yapıldığı bir dönemde yaşandığına dikkat çekerek, dünyanın katliamları değil, katliamların yöntemlerini tartıştığına vurgu yaptı. Çelik, “ ‘Mars’ta hayat var mı, yok mu'’ sorusundan önce ‘dünyada insanlık var mı, yok mu'’ sorusunun cevabını bulmamız gerekiyor.” dedi.

    Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nün (TODAİE) Yüksek lisans programları mezunlarının diploma töreni ve 2013-2014 akademik yılı öğretiminin açılışı gerçekleşti. TODAİE’nin konferans salonunda gerçekleşen törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel de katıldı.

    Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik, 1 ay sonra cumhuriyetin 90. yılına girileceğini hatırlatarak, güçlü devlet olmak için dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilmenin önemine dikkat çekti. Nitelikli insanın yetişmesi gerektiğini aktaran Çelik, bunu başarabilmenin yolu da eğitimden geçtiğini belirterek "Cumhuriyetimizin ilk yıllarında 1 üniversite ve 307 öğretim elemanımız varken, bugün üniversite sayımız 175’e, öğretim elemanı sayımız ise 130 bine ulaşmıştır. Sadece 11 yılda yaptığımız derslik sayısının 400 bin olduğu dikkate alınırsa cumhuriyetimizin eğitim alanında katettiği mesafeyi görmek mümkün olur. Teknolojiyi transfer eden değil, ihraç edebilmek için beyin gücümüzü daha da geliştirebilmeli ve yaşam boyu eğitim anlayışını bir kültür haline getirmeliyiz." diye konuştu.

    "DÜNYADA İNSANLIK KALMAMIŞ"

    İnsanlık tarihinin savaşlarla acılarla, ölümlerle dolu 20. yüzyılı geride bıraktığını kaydeden Çelik, 21. Yüzyıla yeni umutlarla girildiğini fakat tam aksine 20. yüzyılı aratacak hale geldiğini ifade etti. Yaşanan son gelişmelere bakıldığında insanoğlunun bırak geçmişten ders çıkarmayı, geçmişi yeniden yaşamanın gayreti içerisinde olduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Çoluk çocuk demeden katliamların yapıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Dünyanın katliamları değil, katliamların yöntemlerini tartışıyor. Bir tarafta dünyanın en zenginler listesi yayınlanırken, diğer taraftan insanlar bir dilim ekmek bulamadıkları için hayatlarını kaybediyorlar. Bütün bunları ister alt altta, ister yan yana koyup göreceğiz ki, dünya aslında marstan farklı bir yer değil. Çünkü orada da insanlık yok, burada da insanlık kalmamış. İnsanoğlu silaha yaptığı yatırımın binde birini barışa ve huzura harcasa dünya daha yaşanabilir olabilirdi. Onun için ‘Mars’ta hayat var mı, yok mu'’ sorusundan önce ‘dünyada insanlık var mı, yok mu'’ sorusunun cevabını bulmamız gerekiyor."

    "DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ İLE KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞECEK"

    Türkiye’de son 11 yılda hemen her alanda önemli gelişmeler yaşandığına değinen Faruk Çelik, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan 'Demokratikleşme Paketi’nin demokrasi çıtamızı daha da yükselteceğini söyledi. Bakan Çelik, paketin coğrafyamızdaki kardeşliğe önemli katkılar sağlayacağını, daha da pekiştireceğini bildirdi.

    34 KURUMDAN BİN 17 PERSONELE YÖNETİCİLİK EĞİTİMİ

    TODAİE’nin önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Çelik, önümüzdeki günlerde Devlet Personel Başkanlığı ile TODAİE’nin ortaklaşa yürüteceği eğitim programı kapsamında 34 kurumdan bin 17 personele yönetici sekreterliği eğitimi verileceğini belirtti. Mezun olanları tebrik eden Çelik, yeni öğrencilere başarılar diledi. Çelik, konuşmasının ardından yüksek lisans programında dereceye giren mezunlara diplomalarını ve plaket takdim etti.

    TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Eyüp İsbir de enstitünün çalışmalarına katkılarından dolayı devletin zirvesine teşekkür etti. İsbir, TODAİE’nin çalışmalarına da değinerek, uluslararası ölçekte çeşitli üniversitelerle yapılan işbirliklerinden bahsetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası