Ege Postası
Geri

Cemil Tugay'dan Menemen'de mesaj seli: İzmir'i kazanamayacaksınız

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Menemen'de Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Tugay konuşmasında, "Bir İzmirli duruşu var. O İzmirli duruşu bu sene 31 Mart'ta da bu seçimde de kendini gösterecek. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Biz İzmirliyiz. Biz İzmir'in havasını soluyarak, sizlerin arasında yaşayarak ne düşündüğünü, ne işlediğini bilerek geldik bugüne kadar. O yüzden emeğiniz. O yüzden diyoruz ki boşuna hayal kurmayın. Bu seçimde de avucunuz boş geri döneceksiniz. İzmir alamayacaksınız" dedi.
Cemil Tugay'dan Menemen'de mesaj seli: İzmir'i kazanamayacaksınız
Haberler / Yerel Politika
3 Mart 2024 Pazar 19:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Menemen'de Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı. 

"BOŞUNA HAYAL KURMAYIN"

31 Mart mesajları veren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Bir İzmirli duruşu var. O İzmirli duruşu bu sene 31 Mart'ta da bu seçimde de kendini gösterecek. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Biz İzmirliyiz. Biz İzmir'in havasını soluyarak, sizlerin arasında yaşayarak ne düşündüğünü, ne işlediğini bilerek geldik bugüne kadar. O yüzden emeğiniz. O yüzden diyoruz ki boşuna hayal kurmayın. Bu seçimde de avucunuz boş geri döneceksiniz. İzmir alamayacaksınız.Tam yüz yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çıkardığı kanunlarla bazı kararlar aldı. Bunların en önemlisi hilafetin kaldırılmasıydı. Onun öncesinde Cumhuriyetin kuruluşu, onun öncesinde yapılan bağımsızlık savaşı, birilerine mesajdır. Bir zamanlar 'Ben bu ülkenin padişahıyım, ben bu ülkenin halifesiyim' diyenlere karşı halkın egemen olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi kurdu bu devleti.  Demokratik, laik, çağdaş bir ülke olması yolunda en büyük sigortası oldu. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı Ve Cumhuriyet Halk Partililer olmasaydı böylesine bir örgütlü karanlığa karşı mücadele olmazdı. Bunu herkesin hatırlaması lazım" ifadelerine yer verdi. 

"BU SETİ AŞAMAYACAKLAR"

ÇEDES kapsamında Menemen'de öğrencilerin türbeye götürülmesine tepki gösteren  Cemil Tugay, "Bizler mevki için değil biz inandığımız dava için onun için buradayız. Onun için hep beraberiz. Onun için bu birliği beraberliği kimse bozamayacak. Cumhuriyet Halk Partililer tek yürek, mücadele etmeye devam edecek. Ve küçücük çocukları, öğrencilerimizi Kubilay'ı şehit edenlerin mezarına götüren o anlayışa karşı biz her zaman burada olacağız. Hiçbir zaman bu seti aşamayacaklar. Bu devletin çağdaş laik yapısını asla bozamayacaklar. İzmirli gavur değil, İzmirli Müslüman'ın değil mi? İzmirli milliyetçi, İzmirli vatansever yurtsever, halkçı, İzmirli insanlar aydındır. Sizin gibi karanlıklara bakmaz. Aydınlığa bakar" ifadelerini kullandı. 

"GÖZ BOYAMAK İÇİN"

AK Parti Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan'a 'israf' üzerinden tepki gösteren Tugay, " Menemen'de bir oyun oynandı. Menemen'de bir film çevrildi. Menemen halkı Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanını seçti ve görevlendirdi. Sahte evraklarla, saçma sapan iftiralarla bizim içimizden kendilerine yandaş olarak buldukları hainlerle tombaladan birini çıkardılar ve burada üç yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Menemen'in milyonlarca metrekarelik arazisini satıyor. Ne yaptı o paralarla? Orta refüj düzenlemeleri yaptı. Kim bilir her birisine kaçar lira ödediği o kocaman araçları oraya dikti. Ve buna benzer bir sürü şey ne için? Sadece göz boyamak için göz" dedi. 

"HAYAL KURMASINLAR" 

Tugay konuşmasının devamında, "İnsanları kandırmaya çalışıyorlar. Sosyal medyada on binlerce trolü 'bir defalıkta AKP'ye verelim ne olacak ki gibi?' İnsanların akıllarını kafalarını karıştırmaya çalışıyor. Söylüyorum bakın iki tane delilim var. Bir tanesi Menemen'de diyorum. Menemen'de belediyeyi yönetirken neden devletten kaynak aktarmadınız da Menemen'in milyonlarca metrekarelik arsasını sattırdınız? Madem paranız çok, bu ülkede niye böyle fakirlik var? Neden yurt dışından gelen yatırımcılara yap, işlet, devlete yaptırıyorsunuz? Boşuna hayal kurmasın  o arsa satıcıları. Menemen'i de alamayacaklar. İnsanların gözünü boyayarak hiçbir şey yapamayacaklar. Onların karşısında kim olacak? Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olacak. Cumhuriyet Halk Partililerin hepsini ayağa kalkmaya davet hepsini ayağa kalkmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

"ASIL TERÖRİST MECLİSİ BOMBALAYANLAR"

CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt ise konuşmasında, "31 Mart'a doğru uzun bir yola çıktık. Bu yolda engeller var. Çünkü bu yolda belden aşağı vuranlar var. Bu yolda nankörler var. Satanlar var. Ama biz biliyoruz ki biz inançlıyız, biz kazanacağız. Çünkü biz ikna edilmedik. Bizler inandık. Menemen inandı, hepimiz inandık. Seçimde, sandıkta bizim, Menemen de bizim. Bizler bizlerden olmayanı ayrı tutanlardan değiliz. Bizler düşüncesi ne olursa olsun, partisi ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun önce insan diyeniz. Fakat karşınızda kendinden olmayanlara terörist diyen bir grup var. Ama bizler biliyoruz ki terörist olan meclisi bombalayanlardır" dedi. 

ÇEDES TEPKİSİ 

ÇEDES kapsamında Menemen'de ilkokul öocuklarını türbeye götürenlere tepki gösteren Karakurt, "Çocukları Kubilay'ın kafasının kesilenlerin mezarına götürdüler. Bizler çocuklarımızı o mezarlara değil,  bizler çocuklarımızı Kubilay'ı selamlamaya götürürüz. O kadar kötü günlere şahit olduk ki üç yıldır. Topraklarımız parsel parsel satıldı. Tıpkı Ankara'da yapıldığı gibi. Siz Menemen'i kimlere sattınız? Meclis tren mikrofonumuzu kapattınız. Sormamıza izin vermediniz. Gelin bu mikrofonu kapatın da görüleim. Arkadaşlar mallarınız satıldı. Hepimizin içi yandı. Çünkü bizler Vatan toprağını seviyoruz. Çünkü bizler vatan toprağı için yanıp tutuşuyoruz. Satanların neler yaptığını da gördük. Güzelim yollarımızı söktüler. Yerlerini anlamsız asfaltları döşediler, rezil ettiler. Çünkü bu asfalt yazın sıcakta buram buram bizi yakacak. Kışın o sel sularını yağmur sularını götürmeyecek. Biz bu ihaneti yaşadık. Satılan malların parasının kimlere peşkeş çekildiğini gördük. Hepsinin belgeleri elimizde. Bu dağın görünen yüzünü, o dağın görünmeyen yüzünün de hesabını soracağız" diye konuştu. 

"İZMİR'İ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

AK Parti'yi logo üzerinden eleştiren CHP'li Karakurt, "Logosunu kullanmaya utananların hangi partiden aday olduğunu biliyoruz. Onların AKP adayı olduğunu unutturmayacağız. Onlar kendilerini ve logolarını saklayabilirler. Ama biz onların hangi zihniyette olduklarını gayet iyi biliyoruz. Menemeni yobazlara teslim etmeyeceğiz. Bizler partimizle ve logomuzla gurur duyuyoruz. Bizler bu memleketi teslim etmeyiz. Menemeni de teslim etmeyeceğiz. İzmir'i de teslim etmeyeceğiz. Türkiye'yi de teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"MENEMEN'DE HALKIN İTTİFAKI" 

CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey konuşmasında, "İzmir demokrasinin, çağdaşlığın, başkenti, cumhuriyetin kalesidir. Menemen ise laik cumhuriyet uğruna baş veren kubilayların kentidir. Cemil Başkanımız bugün Menemen'de sermayeye karşı direnişi ve mücadeleyi büyütmeye geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cemil Tugay öncülüğünde partimizin amiral gemisi İzmir'de 30 ilçeyi de kazanacağız. Menemen'de gericilere, yobazlara ve vatanı parsel parsel satanlara karşı birleştik geliyoruz. Halkın ittifakını kuruyor, Menemen'imizi geri almak için sandıkta buluşuyoruz.  İzmir bir kadın şehridir. Kadınların erkek egemen sisteme karşı baş kaldırdığı şehirlerin başında gelir. Kadınların omuzlarında yükselen ve yükselecek olan partimiz İzmir'de tam 9 kadın aday çıkardı. Ne mutlu ki bir tanesi  bizim adayımız Deniz Karakurt oldu. Bir gece yarısı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkan zihniyete karşı bir kadın adayın etrafında birleşmek CHP Menemen için büyük onur ve gururdur. Bizler Deniz Karakurt öncülüğünde 31 Mart gecesine kadar sokaklarda, meydanlarda, alanlarda olacağız. 31 Mart gecesi ise Menemen'i haramilerden geri alacak özlediği sosyal halkçı belediyeciliğe kavuşturacağız. 1 Nisan sabahında bambaşka bir Menemen'e uyanacağız. Arazilerimizi hesapsız, kitapsız ve pervasızca satan AKP'ye karşı sandıkta Birleşe birleşe kazanacağız" ifadelerine yer verdi. 

 

Tugay, Kocaoğlu selamıyla Ödemiş'e girdi: Ödemiş'e 'Karşıyaka gibi olma' sözü
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası