Ege Postası
Geri

Cemil Tugay’dan Kınık’a söz: Kınık’ı iyileştireceğim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Kınık’ta çarpıcı mesajlar verdi. Doktor olduğunu hatırlatan Tugay, "Kınık’ı iyileştireceğim" dedi. Tugay açıklamasında, “Biz Kınık’ı kalkındırmak için, Kınık’ı en güzel ilçelerden biri yapmak için gece gündüz çalışacağız. Bu şehirde kadınlar, gençler, çocuklar, emekliler mutlu olacak. Onların yanında onların ailesinden biri gibi 2 belediye başkanı göreceksiniz. Size söz veriyorum ben doktorum Kınık’ı iyileştireceğim. Biz bu ülkeyi, milletimizi ve İzmir’i seviyoruz. Gücümüzü 6 okumuzdan alıyoruz. Gücümüzü cesur yürek Özgür Özel’den alıyoruz. Gücümüzü al yıldızlı bayrağımızdan alıyoruz. Gücümüzü bu ülkeyi kuran ve bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz” dedi.
Cemil Tugay’dan Kınık’a söz: Kınık’ı iyileştireceğim
Haberler / Yerel Politika
16 Şubat 2024 Cuma 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programının ikinci gününü Kınık halk buluşması ile tamamladı.

KARDEŞ BELEDİYE VAADİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “ Özgür Özel nereli diye soruyorlar, ‘Özel Somalı’ diyorlar. Ben Manisa merkezdeyim ama 2014 yılından beri benim yüreğimin bir parçası Soma’daki madende kaldı ama benim memleketim hem Soma, hem Kınık hem Bergama hem Savaştepe. Kınıklıyım ben. 31 Mart günü 2 dönemdir AKP’de olan belediyeyi alın ben slogan atıcam, ‘Özel Kınık’la gurur duyuyor’. Bu belediyeyi alınca öyle önemli bir iş yapacaksınız ki… Kınık’ın cumhuriyet tarihindeki ilk kadın belediye başkanını seçmeye hazır mısınız? Bu iş bitmiş, Sema Başkan geliyor. Sema Başkanın giderken ‘Bu tarlalarda 6 yaşımdan beri çalışıyorum’ dedi. Babasının yağhanesinde ticareti öğrendi.  Sema Başkanı ve ailesini Kınık biliyor. Kalbindeki Kınık sevgisi hiçbir zaman bitmedi. Sema Başkan şimdi borcunu ödemeye geldi. Yıllarca kamu görevinde çalışmış iyi bir yönetici. Aliağa Spor'un basket takımını kurdu. Kendisi de sporcu olduğu için önemli spor yatırımı yapacağız. Gençler için halı sahalar, basket sahaları yapacağız. Her türlü aktivite için tesisleri Kını;’a yapacağız. Türkiye’nin en güçlü belediyesini Kınık ile kardeş belediye yapacağım ve hizmetleri getireceğim. Öncelik kadınlarda ve öncelik Cumhur’dan aldığımız belediyelerde. Burayı bir kadın başkan alıyorsa istediği belediyeyi seçecek ve kardeş belediyecilik ile Kınık’ın yüzü gülecek” dedi.

MADENCİLERDEN OY İSTEDİ

Madencilere seslenen Özgür Özel, “Biz hep kötü günlerde Kınık’a geldik. Elmadere’de çok sayıda madencimiz göçük altındaydı hep beraber onları defnettik. O gün bugündür de gider geliriz. Elmaderenin Tahir Çetin diye bir kahraman evladı vardı. O madencilerin haklarını almak için 7 sene mücadele etti. Ankara’ya gitti, geldi. Sarı sendika parmağını oynatmazken Bağımsız Maden-İş’ikurdu ve yürüyüşü başlattılar. Kırkağaç’ta 15 gün yattı. Ankara’ya kadar yürüdüler, Soylu Ankara’ya sokmadı. Arefe günüydü 36 saat uyumadan arabaya bindi kazada kaybettik. Elmalı’nın bu büyük kayıbına Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Kınık’ta madencileri hatırlatan bir anıt yapacağız. 2014 yılının yazında onlarla mücadele verdik ve kanunu değiştirdik. 2 maaşı söke söke birlikte aldık. Bundan sonra da madencilerin Genel Başkanı var. Önce Ecevit vardı. Gün gelecek bu kardeşiniz bütün madencilerin yüzlerini güldürecek. Bizim 2 gün hafta tatili, 2 asgari ücret ve diğer kazanımlardan madenciler bana şu kadar minnet duyuyorlarsa bu benim için en büyük ödül. Madenciler benim hatırım için Sema Başkanı Kınık Belediye Başkanı yapın” ifadelerine yer verdi.

“KARINCANIN KARDEŞİ ÖZEL”

Çiftçilere seslenen Özel, “Sadece madenciler yok. Burası çileli çiftçilerin de memleketi. Mazot 45 lira oldu. 50 liraya doğru gidiyor. Eskiden zam gelince olsun ben 50 liralık alıyorum diyorlardı ya şimdi o para 1 litre mazot alınıyor. Emekliler 10 bin lira ile geçinemiyorlar. Mutfakta yangın var. Bu durumda bir de çiftçinin malı para etmiyor. Ürünü doğru fiyattan satamıyor ve çiftçiler sadece madenlere girmeye zorlanıyor. Orada da iş sorunu var. Bir de duyuyorum kji, sarı sendika ve maden şirketleri madencilere baskı yapıp AK Parti’ye oy atsınlar diye onları zorluyorlar. Kimse bunlardan korkmasın. Oylarını korkmadan kullanın. Buradan o maden şirketlerinin patronlarına söylüyorum, kimseyi ezdirmem. Karıncanın kardeşi var, o da Özgür Özel” dedi.

AGROBAY İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİL

Agrobay işçilerinin arkasında olduğunu belirten Özel, “Agrobay işçilerini mağdur ettiler. Şirketten sendikalı oldukları için çıkarılan işçilerin arkasındayız. CHP emeğin ve emekçinin partisidir. Agrobay işçileri yalnız değildir, arkalarındayız” dedi.

“HALKIN BELEDİYESİNİ KINIK’A GETİRECEĞİZ”

Sema Bodur’a destek isteyen CHP Lideri Özel, “Burası çok güzel bir yer ama kan kaybediyor. 1990’dan bugüne kadar her 5 kişiden 1’I Kınık’tan göç etmiş. Kınık’ı yönetenler Kınık’ı cazibe merkezi haline getirmeyi başaramadılar. Kınık insanların kaçtığı bir yere dönüştü. CHP’li belediyeleri Türkiye’nin en çok göç alan belediyeleri,  AK Partili belediyeler ise göç veren belediyeler. Biz herkesi Karşıyaka’ya Konak’a götüremeyiz. Ama Kınık isterse çağdaş belediyeciliğini, modern kenti, halkın belediyesini Kınık’a getirebiliriz. Onun da adı Sema Bodur. Bir belediye başkanı CHP’li ise 2014 seçimleri ile birlikte köylerin ilçe belediyelerine geçen meralarına dokunmaz. Kınık’ta belediye köylerin arsalarını, meralarını sattı.  Onlar sizin köyünüzün malıydı. Kınık’taki talanı durdurmak ve Kınık’a hizmet getirmek ve malınıza uzanan elleri kırmak için Sema Başkana destek bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

“31 MART’TA SANDIĞA GÖMMEYE VAR MISINIZ?”

Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren Özel, “Buradan Erdoğan’a bir şey söylemem gerekiyor, o bize hakaret ediyor, iftira atıyor ama bununla ilgilenmiyorum. Benim derdim Kınık’taki işsizlik, yoksulluk. Bugün çıkıp ‘Ordu AK Parti’deyse kılına zarar gelmez yoksa kılınıza zarar gelir diyor. Ben Ordu’ya hizmet etmem diyor. Bizim olmadığımız bir belediye doğalgazı nasıl getirecek. Biz varsak doğalgaz var’ demiş.  Hatay’da çıkıp konuştun, şimdi utanmadan Ordu’da söylüyorsun. CHP’li bir çok belediye gaz firmasıyla anlaşmasını yapıyor ve gazını getiriyor. Dikili başkanımız gaz şirketiyle anlaşmış ve merkezde 5 bin aboneye bağlattı. Erdoğan oy için şantaj yapmaya, tehdit etmeye ve vatandaşa yalan söylemeye devam ediyor. Siz kınıkılar dürüst insanlarsınız. 31 Mart’ta bu hadsizlere haddini bildirmeye, onları sandığa gömmeye var mısınız? “ dedi.

“TAPUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TE”

Baba ocağı vurgusu yapan Özgür Özel, “Ben Recep Tayyip Erdoğan’a laf ederim ama AKP’li kardeşlerime laf etmem. Bahçeli’ye cevap veririm ama MHP’lilere laf etmem. Ben CHP’nin genel başkanıyım. CHP baba ocağı demek. Baba ocağının evinde herkesin yer baş köşedir. Baba evinin tapusu ben de değil. Kemal beyde de yoktu. Baba evinin tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kayıtlıdır. O yüzden Erdoğan'a kızın ama AKP’lilere kızmayın. Onları baba evine davet edin. Bugüne kadar gelmeyen hizmeti getirmeleri için, doymayan çocuğu doyurmaları için yoksula sahip çıkmaları için biz Kınık’ta CHP’yi tercih edelim. CHP gelirse yüzün güler, CHP gelirse karnın doyar. Dara düştüğünde baba evine gel CHP ile birlikte şehrini büyüt kendini rahat ettir Sema Başkana oy istiyorum, destek istiyorum” diye konuştu.

İZMİR TUGAY’A, TUGAY KINIK’A EMANET

Tugay’ı Kınık’a emanet eden Özel, “Sema Başkanın yapamacağı büyük işleri Büyükşehir Belediyesi yapacak. Büyükşehir’de tanıdığınız bir aday var. Son derece kararlı, güleryüzlü, vefalı, hızlı karar veren ve iyi ekipkuran bir yapısı var. Mesleğinde başarılı bir cerrah ve cerrah titizliği ile çalışıyor. Çok başarılı bir belediye başkanı. İzmir Büyükşehir ona, O da Kınık’a emanet. Liderler kendi memleketlerinde başarılı olmak ister. Seçim akşamı bir gözüm Manisa’da bir gözüm Kınık’ta olacak.” Ifadelerini kullandı.

“KINIK’I İYİLEŞTİRECEĞİM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “ Kınık bizim kardeş ilçemiz olmuştu. Kınık’a her geldiğimde anladım ki dünya cenneti bir yer. Burada çiftçisiyle, üreticisiyle müthiş potansiyeli var ama Kınık hak ettiği kadar gelişmemiş. O günlerde dedim ki ‘Kınık’a hizmet etme fırsatı bulursam Kınık benim şehrim olacak. ‘ Ben Kınık’a geldiğim zaman bene ‘hoş geldin’ demeyin. Ben misafir değilim ben ev sahibiyim. Ben size ‘merhaba’ diyeyim. Her Kınıklı benim komşum, arkadaşım. Sizlerin her derdi benim derdim. Kınık’a Başkan yaptığınız Sema Başkanım ile birlikte altyapısı ve sosyal belediyeciliği bizde. Kınık’ta sıkıntısı olan herkesin yanında bizi göreceksiniz. Biz Kınık’ı kalkındırmak için, Kınık’ı en güzel ilçelerden biri yapmak için gece gündüz çalışacağız. Bu şehirde kadınlar, gençler, çocuklar, emekliler mutlu olacak. Onların yanında onların ailesinden biri gibi 2 belediye başkanı göreceksiniz. Size söz veriyorum ben doktorum Kınık’ı iyileştireceğim. Biz bu ülkeyi, milletimizi ve İzmir’i seviyoruz. Gücümüzü 6 okumuzdan alıyoruz. Gücümüzü cesur yürek Özgür Özel’den alıyoruz. Gücümüzü al yıldızlı bayrağımızdan alıyoruz. Gücümüzü bu ülkeyi kuran ve bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz” dedi.

“KANIMIN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞACAĞIM”

Kınık Belediye Başkan Adayı Sema Bodur ise konuşmasında, “ CHP’nin çatısı altında Atamızın mirasına 6 ok rozetinin adayı olarak ve sizlerin huzurunda Genel Başkanımızı ilçemizde ağırlamaktan gurur duyuyorum. Güzel ilçemin Kınık’ın 6 okun ışığıyla sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tarihimize, bölgemize ve bizlere yakışır şekilde hep birlikte el ele yöneteceğiz.  Ben bu şehrin evladıyım. Bu şehrin dağına, ovasına, havasına, suyuna ve insanlarına sevdalıyım. Ben alın teri dökmeyi bu topraklarda öğrendim. Size söz veriyorum Kınık’ın kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Ben gücümü sizlerden aldığımı her zaman söylüyorum. İşimiz Kınık, Gücümüz Kınık” ifadelerine yer verdi. 

 

 

Özel’den Bergama’da ‘ithal’ aday eleştirisi: Bergama Kayyuma geçit vermeyecek
 

 

Özgür Özel'den Lütfü Savaş açıklaması
 

 

CHP Lideri Özel’den Dikili’de mesaj seli: ‘Demokratlar birleşin kentleri tek adamdan koruyun’

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası