Ege Postası
Geri

Çeşme Belediyesi’nden esnafa kritik uyarı

Çeşme Belediyesi, iş yeri açmak isteyen vatandaşları, sonradan mağduriyet yaşamamaları için öncelikle belediyeye başvurup bilgi almaları konusunda uyardı. Çeşme Belediyesi’nden esnafa kritik uyarı
Çeşme Belediyesi’nden esnafa kritik uyarı
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2019 Cumartesi 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğrayan, pek çok esnafın da sezonluk iş yaptığı Çeşme’de yaz mevsimin hazırlıkları sürerken, belediyeden iş yeri açmak isteyenlere kritik bir uyarı geldi.

Belediye, ilçede çeşitli alanlarda faaliyet göstermeyi planlayanları, işlemlere başlamadan önce belediyeye başvurup bilgi almaları konusunda uyardı.

Belediye Başkanı Ekrem Oran imzalı afişli uyarılarda, “İlçemizde işyeri açmak isteyen vatandaşlarımızın dikkatine… İlçemizde işyeri açmak isteyen vatandaşlarımızın işyeri açmadan önce herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına faaliyet alanı ve belirledikleri faaliyet alanına uygun tercih ettikleri işyeri alanıyla ilgili belediyemizin ruhsat işleri müdürlüğüne başvurarak bilgi ve onay almalarınızı rica ederiz.” denildi. 

BAŞKAN ORAN: VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ AZALACAK

Konuyla ilgili Egepostası'na konuşan Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Vatandaşlar bazı yerler kiralıyor. Bir sürü masraf ediyor. Ondan sonra da belediyeye gelip ruhsat istiyor. Burada belediye ya ruhsatı veremiyor ya da vatandaş ile karşı karşıya kalıyor. Biz de onun için vatandaşlara bir yeri tutup bir iş yapmak istediğinde önce gel ruhsat dairesine başvur. Belediye olarak olur ya da olmaz burada şu olursa daha iyi olur diyelim. Ondan sonra yapması daha uygun olur. Vatandaşın mağduriyetini, belediyeyle karşı karşıya kalma pozisyonunu azaltmak üzere bir hizmet. Bize ekstra iş ve külfet ama sonuçta bir hizmet. Özellikle konut bölgelerinde oluyor. Bir örnek vereyim. Vatandaş, konut imarlı yere gidip market veya restoran açmak istiyor. Ama burada belediye kanunu diyor ki; ‘Konut bölgelerinde vatandaşın günübirlik ihtiyacını karşılamak üzere belediye ticarete izin verebilir ancak vermeyebilir de.' Açık uçlu olduğu için... Öbür taraftanda bazı aileler evlerinin dibinde bar veya kafeterya istemeyebilir. Biz de onun için vatandaşa diyoruz ki; Gel baştan belediyenin görüşünü al ondan sonra ne yapacaksan yap. Boştan yere masraf yapma. Tamamen vatandaşın iyiliğine yönelik bir tasarruf" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası