Ege Postası
Geri

Çeşme TOKİ yargıya gidiyor

İzmir'in Çeşme ilçesindeki TOKİ hak sahipleri, konutları için başvuru sırasında belirlenen bedel ile teslim için öngörülen bedel farkının kaldırılarak, sözleşme tarihinin ileri bir tarihe ertelenmesi istemiyle, yargı yoluna gitme kararı aldı. Hak sahiplerinden o bedele itiraz var
Çeşme TOKİ yargıya gidiyor
Haberler / İzmir
2 Mart 2017 Perşembe 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TOKİ Reisdere Evleri önünde, 4 Mart Cumartesi günü, saat 12.00'de toplanma kararı alan TOKİ hak sahipleri, yüksek bedel belirlenen konutların önünde bir basın açıklaması yapacaklar. TOKİ Yardımlaşma Derneği'nin yaptığı duyuruda, hak sahiplerinin sorunlarını dile getirdikleri pankartlar hazırlayarak, TOKİ Reisdere evleri önünde toplanmaları istendi.  Öte yandan, Avukat Şehrazat Mercan ve Avukat Hadi Genç'e vekalet veren bazı hak sahipleri ile TOKİ Yardımlaşma Derneği üyeleri, başvuru sırasında belirlenen bedel ile teslim için öngörülen bedel farkının kaldırılarak, sözleşme tarihinin ileri bir tarihe ertelenmesi istemiyle, yargı yoluna gitme kararı da aldı.

KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE VERDİLER

Avukatların hazırladıkları dilekçe ile istemlerini Çeşme Kaymakamlığı'na da ileten hak sahipleri, birinci ve ikinci etap toplu konut projesinde usule aykırı projelendirme, yapılaşma ve bedel değerlendirmesinin yapıldığını, bu nedenle mağdur duruma düştüklerini belirtti. Hak sahipleri, başvuru bedellerini öderken imzaladıkları sözleşmeden sonra, konut sayısının düşürülmesi ve bunun sonucu olarak doğacak artı maliyetin kendilerine yükleneceğine dair hiçbir yazışma ve uyarı yapılmadığını vurgulayarak, "16 Şubat 2017 tarihinde TOKİ resmi internet sitesinde yapılan yayınla, başvuru tarihinde yapılan sözleşme ile 97 bin lira olarak öngörülen 2+1 dairelerin fiyatlarının 180 bin liradan, 136 bin lira olarak öngörülen 3+1 dairelerin fiyatlarının ise 240 bin lira olarak belirlendiği görülmüştür" denildi.

BEDELİN DÜŞÜRÜLMESİ VE SÖZLEŞMENİN ERTELENMESİNİ İSTEDİLER
Hak sahipleri, Kaymakamlık ve Belediye düzeyinde yaptıkları araştırmada, şifahi olarak verilen bilgiye göre, kat sayısının dörtten üçe düşmesi, buna bağlı olarak projedeki konut sayısının 127 eksilmesi dolayısıyla aradaki farkın 1027 hak sahibine yansıtıldığını öğrendiklerini dilekçelerinde belirtti. 127 kişinin hak sahipliğinin tek taraflı bir işlemle ortadan kaldırılması bir yana, geri kalan hak sahiplerinin yapılan sözleşmeden sonra konu ile ilgili mevzuata ve amacına aykırı olarak yapıldığını ileri sürdükleri uygulamanın ödeme ve gayrimenkulün ederi bakımından kendilerini zor durumda bıraktığına dikkati çeken hak sahipleri, "Tespit edilen bedelin verilen süre içinde ödenebilmesi bakımından imkansız kılınmıştır. Keza şifahi olarak tarafımıza bildirilen maliyet artışları, hak sahiplerinin kusurundan kaynaklanan bir durum olmamakla beraber, toplu konut mevzuatı ile konut edindirme amacına da aykırıdır. Hak sahiplerinin mağduriyetinin özellikle daire bedellerinin tespitinin yeniden yapılarak, başvuruda belirlenen bedel ile teslim için öngörülen bedel farkının kaldırılarak sözleşme tarihinin ileri bir tarihe ertelenmesi ve bu işlemlerin sonuçlarının tarafıma bildirilmesini saygı ile arz ve talep ederim" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası