Ege Postası
Geri

Çeşme Yarımadası'na can suyu olacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de inşa edilen Karareis Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor.
Çeşme Yarımadası'na can suyu olacak
Haberler / İzmir
3 Ağustos 2016 Çarşamba 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Baraj ile Çeşme yarımadasına yılda 2,84 milyon metreküp içmesuyu sağlayacağız” dedi.

“Bölge Halkı İçin Önemli Bir Tesisi Hayata Geçiriyoruz”
İzmir Karaburun İlçesine bağlı Balıklıova Köyü’nün 22 km kuzeybatısında, Camiboğazı Deresi üzerinde bulunan baraj silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde inşa ediliyor. Temelden 50 metre yüksekliğinde inşa edilen Karareis Barajı 174 bin m3 dolgu hacmine sahip olup, rezervuarında  10 milyon m3 su depolanacak.

35 milyon TL’ye mal olacak baraj ile Çeşme ilçe merkezine yılda 2,84 milyon m3 içme ve kullanma suyu sağlanacak ayrıca mansaptaki tarım alanları için 0,58 milyon m³ ve doğal hayatı koruma (cansuyu) adına da yatağa 0,55 milyon m³ su bırakılacak.
Bölge halkı için önemli bir tesisi daha hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Projede sıyırma kazılarının ve SSB imalatlarının tamamlanmasının ardından barajı 2017 yılsonunda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Çeşme Yarımadası’nın Uzun Vadeli İçmesuyu İhtiyacını Güvence Altına Alıyoruz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Karareis Barajı, Çeşmemizin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını güvence altına alacak olan son derece önemli bir tesistir. Proje ile Karareis Köyü’nden itibaren güneydoğu sahili boyunca yerleşim yerlerine, tesislere içme ve kullanma suyu temin edilecek. Böylece Karaburun ilçesinin güney kısmında yer alan Balıklıova, Ildır, Ilıca ve diğer yerleşimlerin içme - kullanma ve turistik amaçlı su ihtiyaçları karşılanmış olacak” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası