Ege Postası
Geri

Çeşme'de göçmen faciası: 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarının geri ittiği can salının kayalıklara çarpıp batmasıyla ölen 7 kaçak göçmenin cesedine ulaştı. Yüzerek Karaada'ya çıkan 18 ve bölgedeki balıkçıların da sudan çıkardığı 1 olmak üzere toplam 19 kaçak göçmen kurtarıldı. Kayıp olduğu tespit edilen 1 kaçak göçmen ise aranıyor.
Çeşme'de göçmen faciası: 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Haberler / 3. Sayfa
9 Temmuz 2024 Salı 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sahil güvenlik ekipleri, saat 10.47'de alınan, Çeşme Karaada üzerinde bir grup kaçak göçmenin olduğu, bölgedeki balıkçı teknesine 1 göçmenin denizden alındığı ve denizde başka göçmenlerin olabileceği ihbarıyla harekete geçti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 1 helikopter, 4 bot ve 1 dalış timiyle bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Ekipler 18'i Karaada'da, 1'i de bölgedeki balıkçı teknesinde olmak üzere 19 kaçak göçmeni kurtardı. Göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Öte yandan bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sırasında 7 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldı.

CAN SALIYLA GERİ İTİLMİŞLER

Kurtarılan kaçak göçmenler, ilk ifadelerinde, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına yakın bir mevkide sürüklenmeye terk edildiklerini ve içinde bulundukları can salının kayalıklara çarpıp batmasıyla yüzerek Karaada üzerine çıktıklarını söyledi. Kaçak göçmenler, can salında toplam 27 kaçak göçmen olduğunu da söyledi. Kaçak göçmenlerin ifadelerinden kayıp olduğu anlaşılan 1 kişinin daha bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdüğü bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olayı sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Düzensiz göçmen kurtarıldı, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı Bugün İzmir Çeşme ilçesinde saat 10:47'de Çeşme Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu, bölgede bulunan balıkçı teknesi tarafından 1 düzensiz göçmenin denizden alındığı ve denizde düzensiz göçmenlerin olabileceği ihbarının alınması üzerine bölgeye; Sahil Güvenlik Botu, Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edilmiştir.

Sahil Güvenlik unsurları tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde ada üzerinden 18 ve bölgedeki balıkçı teknesinden 1 düzensiz göçmen olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağlık durumları iyi olarak kurtarılmış, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Ayrıca 1 düzensiz göçmenin bulunması için arama kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Umut tacirliği yaparak bebeklerin, çocukların, masum insanların ölümüne neden olan göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz.

Arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştiren Sahil Güvenliğimize teşekkür ediyorum.

Allah ayağınıza taş değdirmesin"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası