Ege Postası
Geri

Çeşme’de 1,5 milyar dolarlık körfez yatırımına plan engeli

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, bakanlıklardan gelmeyen planlar yüzünden yatırım yapacakların önünün tıkandığını belirterek, “Katar ve Dubai’den toplamda 1,5 milyar dolar yatırım yapacaklar ama yedi yıldır plan yok.”...
Çeşme’de 1,5 milyar dolarlık körfez yatırımına plan engeli
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, bakanlıklardan gelmeyen planlar yüzünden yatırım yapacakların önünün tıkandığını belirterek, “Katar ve Dubai’den toplamda 1,5 milyar dolar yatırım yapacaklar ama yedi yıldır plan yok.” dedi. Hükümetin Çeşme’nin tanıtımı ve turizmine yeterli desteği vermediğini ileri süren Tütüncüoğlu, turizm merkezi olarak ilan edilen Altınkum bölgesinin planlarının da altı yedi yıldır hazırlanamadığını söyledi. Bölgede yatırım yapmak isteyen şirketlerin plan beklediğini aktaran Başkan Tütüncüoğlu, “Katar’dan 1 milyar dolar, Dubai’den 500 milyon dolarlık turistik tesis yatırımı yapmak isteyen bir grup geldi ama plan yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da bu durumu defalarca ilettik fakat sonuç alamadık. Bir an önce bu bölgelerin 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlarının yapılması gerekiyor. Sayın bakanlarımız, televizyon karşısında yıllar önce, planların en fazla 3,5 ay içinde hazır olacağını söylediler, hala plan yok.” diye konuştu.

İzmir'in Çeşme ilçesindeki 36. Turizm Haftası kutlama töreninde konuşan Faik Tütüncüoğlu, iyi bir turizm sezonu geçirileceğine inandığını belirti. İlçeye 3 kilometre uzunluğunda iki yeni plaj daha kazandıracaklarını duyuran Tütüncüoğlu, sürekli yükselen turist sayısıyla artan nüfusuna dikkat çekerek, “Çeşme’yi de sürekli geliştirmemiz gerekiyor.” dedi. Gürültü Yönetmeliği'nin saat 24.00 ile sınırlanmasının eğlence hayatına darbe vurmasını engellemek için saatlerin öne çekilebileceğini belirten Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Çeşme’nin yazın Türkiye’nin birinci sınıf eğlence merkezi olmasını sağlayacağız. Çeşme’nin yaşam kaynağı turizmdir. İlçemizde herkesin ekmek kapısı turizme esnafı, çiftçisi, işçisi, mal sahibi, sanatkarı, memuru herkes sahip çıkmalı, gerektiğinde elini taşın altına koymalıdır.”

‘BAZI ODALAR YUNANİSTAN KONSOLOSU GİBİ ÇALIŞIYOR’

Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme’de çeşitli odaların, Yunanistan’a bağlı adalara turist kazandırmak için yarıştığını da iddia etti: “Sakız başta olmak üzere adaların konsolosu gibi çalışıyorlar. Çeşme’den çok, bu adalara turist, oradaki esnafa para kazandırmaya çalışıyorlar. Burada turizmden ekmek yiyenlerin önceliği Çeşme olmalı. İlçeye bir fazla turist gelmesi için mücadele vermeliyiz.” İlçenin kruvaziyer turizminde hızlı bir gelişme kaydettiğini de belirten Tütüncüoğlu, bağlantısı kesinleşmiş 60 civarında kruvaziyer seferi olduğunu aktardı. Çeşme’ye kurulacak termal tedavi merkezinin de bu yıl temelini atmayı hedeflediklerini dile getiren Tütüncüoğlu, “Ilıca bölgemizde bin kişiyi tedavi edebilecek bir termal tedavi merkezini, önümüzdeki yıl faaliyete geçireceğiz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası