Ege Postası
Geri

Çevik Kuvvet'e bombalı saldırı

İstanbul Vezneciler'de, Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. 3'ü ağır 36 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı. 6'sı polis 11 kişi hayatını kaybetti, 36 yaralı
Çevik Kuvvet'e bombalı saldırı
Haberler / Güncel
7 Haziran 2016 Salı 08:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bugün sabah 08:40 sıralarında İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsünün geçtiği sırada teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. Terör saldırısında kiralık bir otomobilin kullanıldığı, düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi. Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin isimleri ve memleketleri de belli oldu. Saldırıyla ilgili dört kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Terör uzmanları, saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirmiş olabileceğini yorumladı.

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısıyla ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Vezneciler'de bu sabah çevik kuvvet otobüslerinin geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin hain saldırıyla ilgili son bilgileri paylaştı. Saldırıda 6 polis şehit oldu, 6 sivil hayatını kaybetti. Yaralanan 36 kişiden 3'ünün durumu ağır...

Şehit polislerin kimlikleri belli oldu

Bombalı aracın park halinde mi hareket halinde mi olduğu, saldırının nasıl gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. Hain saldırıyı kimin düzenlediği sorusuna yanıt aranıyor. Güvenlik uzmanı Mete Yarar, "Eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi. Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise PKK güçlü ihtimal olsa da IŞİD ihtimalinin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla saldırıdüzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. 

KAHREDEN HABERİ VALİ ŞAHİN VERDİ

Terör saldırısı sonrası yaralı sayılarına ilişkin çelişkili bilgiler gelmişti. İstanbul Valisi Vasip Şahin acı haberi vardı. Saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 vatandaş hayatını kaybetti. Yaralanan 36 kişiden 3'ünün durumu ağır. 

Vali Şahin şöyle konuştu: "Bugün saat 8.40 sıralarında Vezneciler'de yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. 5 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 6 polis şehit oldu, 36 kişi yaralanmıştır, durumu ağır 3 kişi vardır" dedi.

Patlama sonrası bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi. 

7 SAVCI OLAY YERİNDE
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyazıt Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen terörist saldırıyla ilgili soruşturma başlatttı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ında aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerine gitti. Başsavcı Salihoğlu ve savcıların olay yerindeki incelemesi devam ediyor. 

KONTROLLÜ PATLAMA

Kontrollü patlamanın konusunda da açıklama yapan Şahin, "Bu tedbir gereği, şüpheli herhangi bir şey olduğunda bu tip olağan çalışmalardır. Birazdan kontrollü bir patlatma yapılacak" dedi. Açıklamanın ardından yapılan kontrollü patlamada şüpheli çantada herhangi bir patlayıcı izine rastlanmadı.

BU YIL 4'ÜNCÜ SALDIRI

Bu sabah gerçekleşen bombalı saldırı, İstanbul'da bu yıl gerçekleşen dördüncü bombalı saldırı oldu. Terörist saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Kalleş saldırıya ilişkin aracın park halinde olup olmadığı, kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: ÖNÜMDEKİ ARAÇ PATLADI

Beyazıt Vezneciler’de polis otobüsünün geçişi sırasında yaşana patlama anında olay yerinde aracıyla bulunan bir görgü tanığı o anları anlattı. Görgü tanığı, "Tam önümdekiaraba patladı, Polis arabası vardı" dedi.Hafif yaralı olan görgü tanığı hastaneye de götürüldüğünü söyledi.Bu kişinin aracının ise ön camının kırık ve tavanın ise hasarlı olduğu görüldü.

METE YARAR: ÇARPARAK DA PATLATILMIŞ OLABİLİR

Güvenlik uzmanı Mete Yarar ise Habertürk'te kalleş saldırıyla ilgili yorumlarda bulundu. Mete Yarar, teröristlerin Çevik Kuvvet aracına çarpıp patlamayı sonra gerçekleştirmiş olabileceğini de söyledi.

Yarar, Ankara'daki saldırıda teröristlerin belediye aracına çarptığı, ardından patlamanın gerçekleştiğini hatırlattı. Yarar, aracın bu kadar uzağa fırlamasının, hareket halinde olabileceği ihtimalini akla getirdiğini söyledi. "Polis aracına yapılan saldırıda çok yakında patlamış olması lazım" dedi.

Kalleş saldırıyla ilgili PKK ve IŞİD ihtimallerini değerlendiren Yarar, "İstanbul gibi bir yerde bu eylemi yapmak istiyorsanız, ki eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmamasını değerlendiren Yarar, "Bursa örneğinde oldu biliyorsunuz herkes DAEŞ yaptı sandı. Ve o zamana kadar PKK açıklama yapmadı. Bekliyorlar. Ne zaman ki polis kaynakları bütün deşifrasyonu yaptı sonra açıklama yaptılar" diye konuştu. 

MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise PKK güçlü ihtimal olsa da IŞİD ihtimalinin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. 

TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görüldü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı. 

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 

KIZ ÖĞRENCİ YURDU DA ETKİLENDİ

Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası